Artikel top billede

IBM mørklægger gigantstort dansk it-nedbrud

IBM i Danmark mørklægger det gigant-store it-nedbrud, der i går ramte en lang række store virksomheder og hjemmesider. "Ingen kommentarer," lyder det fra selskabet.

IBM kæmpede hele eftermiddagen og aftenen i går med først at finde og siden rette op på den fejl, der i går ved middagstid ramte en hel stribe af store virksomheder, som får leveret it-drift af IBM.

Først klokken kvart over ni i aftes meldte IBM ud, at fejlen var identificeret, og at man gik i gang med at genoprette driften.

Og her til morgen skulle driften være normaliseret.

Pressechef Carsten Grønning fra IBM vil endnu ikke udtale sig om årsagen til problemerne, som ifølge flere af kunderne altså begyndte omkring middag i går.

"Jeg kan ikke for nærværende sige noget om årsagen," siger pressechefen her til morgen til Computerworld.

DSV, Danske Bank, Carlsberg og A. P. Møller-Mærsk, Arla er nogle af de virksomheder, som har været ramt helt eller delvist af problemerne hos IBM.

Det offentliges store sundhedssite sundhed.dk var også ramt.

Carsten Grønning fra IBM ønsker ikke at oplyse omfanget af problemerne, eller hvem der har været ramt.

Alvorlige konsekvenser

Problemerne får analysehuset IDC Danmarks administrerende direktør Per Andersen til at løfte en advarende pegefinger.

"Det her er ikke det, IBM har brug for lige i øjeblikket. Det er klart, at det har en konsekvens for eksisterende kunder, men den største konsekvens er nok det imagemæssige, hvor det puster til noget, som mange går og taler om - nemlig at IBM mister mange af sine kunder for tiden," siger Per Andersen til Børsen i dag.

Pressechef Carsten Grønning vil ikke kommentere efterspillet.

Han holder kortene tæt ind til kroppen, hvad angår konsekvenserne af problemerne for IBM.

Han vil heller ikke kommentere, om der kan blive tale om kompensationer.

"Det er en sag mellem IBM og de enkelte kunder," siger Carsten Grønning.

Læs mere om IBM-nedbruddet senere på Computerworld.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere