Artikel top billede

Cisco lader IBM svare for sig

Indtil videre har Cisco ikke haft mulighed for at evaluere IBM-nedbruddet. Vi har haft travlt med at assistere IBM, siger general manager i Cisco, Niels Münster-Hansen.

Mens IBM fortsat er tavs om detaljerne i det store nedbrud, der onsdag i sidste uge satte it-driften hos store danske virksomheder som A.P. Møller - Mærsk, Danske Bank, Carlsberg, Arla og DSV ud af spil, har det ligget i luften, at det var problemer med Ciscos netværksudstyr, der lå bag nedbruddet.

Ifølge et interview med IBM Danmarks direktør, Lars Mikkelgaard-Jensen, begyndte en switch at sende voldsom trafik ind i netværket, og Cisco-udstyr kom under mistanke. IBM tager dog ifølge Lars Mikkelgaard-Jensen det fulde ansvar.

Computerworld har talt med Ciscos general manager i Danmark, Niels Münster-Hansen, i et forsøg på at opklare Ciscos rolle i nedbruddet.

Niels Münster-Hansen, har Cisco lod og del i IBM's nedbrud i sidste uge?

"Jeg har i hvert fald kunnet læse og konstatere, at det er netværket hos IBM, der var involveret, og det medfører naturligvis, at der var Cisco udstyr involveret i og med at netværket er baseret på det.

Jeg kan også observere, at det er en kombination af flere elementer, der spiller ind og som er medvirkende til den konkrete problemstilling. Yderligere beskrivelser af problemstillingen og spekuleringer om det vil vi overlade til IBM."

Men kan du ikke komme nærmere ind på, hvad Ciscos rolle har været i situationen?

"Ikke andet end at vi har stået last og brast med IBM fra første færd og imødekommet alle de ønsker og stillet alle de ressourcer til rådighed, som IBM måtte efterspørge. Der er ikke noget unormalt i det, da IBM er en god og mangeårig partner og kunde hos os."

Hvorfor overlader I det alene til IBM at udtale sig om nedbruddet?

"IBM er jo både kunde og partner, og de har også ansvaret for deres egne kunder i den anden ende. I den forbindelse synes vi, det er mest rimeligt at overlade det til dem."

Har der været nogen lære af nedbruddet?

"På nuværende tidspunkt har vores fokus været at imødekomme den efterspørgsel, der har været om assistance fra IBM."

Men er der ikke nogen specifik lære for Cisco?

"Det kan meget vel være, hvis vi bliver involvererede i det efterfølgende forløb. Men om der er ting, der kunne gøres anderledes, vil jeg ikke udtale mig om på nuværende tidspunkt. Det væsentlige for os har været at få situationen stabiliseret og stå til rådighed for IBM."

Hvor meget mandskab satte Cisco ind for at løse situationen?

"Det kan jeg ikke umiddelbart sige. Kun at vi har stillet det mandskab og den ekspertise til rådighed, der er blevet efterspurgt."

Men er det en mand i en halv dag? Hvad er størrelsesordenen?

"Det er en kombination af virtuelle ressourcer og tilstedeværelse hos partnerne. Det må være op til IBM at udtale sig om de ressourcer, der har været til rådighed.”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere