Danskere fusionerer om socialt netværk på mobilen

Det danske firma Zyb, som i to år har udviklet online-backup til mobiltelefonen, har købt Bluetooth-firmaet Imity. Sammen skal de udvikle et socialt netværk på mobilen.

Siden ZYB modtog E-handelsprisen i kategorien Nystartere i 2007, har firmaet ekspanderet med kontor i London, fået over 250.000 brugere og har snart 16 millioner kontakter i systemet.

Med Zyb kan brugerne nemlig synkronisere deres telefonbog med en server og efterfølgende administrere deres kontakter online.

Er ens kontakter også meldt til tjenesten, opdateres deres data automatisk, og her fungerer Zyb som et socialt netværk.

Flere funktioner
Med overtagelsen af Imity for et ikke-offentliggjort beløb vil Zyb nu udvide funktionaliteten og implementere Imitys Bluetooth-løsning.

Den gør det nemlig muligt at bruge mobiltelefonen som en slags radar, der hele tiden holder øje med hvem af dine kontakter, der er i nærheden.

”Opkøbet af Imity stemmer rigtigt godt overens med Zybs mål om at aktivere dit sociale netværk fra det virkelige liv, på telefonen og gøre det til en reel mobil oplevelse,” udtaler Tommy Ahlers, administrerende direktør i Zyb.

Sammen skal de skabe Zybs kommende satsning, kaldet ZYB Social Phonebook.

”Resultatet bliver en mobiltelefonbog, som man ikke har set magen til før. Jeg kan næsten ikke vente med at få den,” siger Morten Just, medstifter af Imity.

Avanceret telefonbog
ZYB Social Phonebook skal gøre det at holde kontakten meget nemmere.

Idéen er, at man automatisk modtager opdateringer fra sine kontakter. Eksempelvis vil man bare ved at indtaste et telefonnummer på en ny kontakt automatisk få alle kontaktoplysninger at se.

En anden funktion bliver, at man fra sin mobiltelefon kan se, om den man ringer til er ledig – før man ringer.

FORTSÆTTES

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Er din virksomhed (måske) på vej ud i skyen? … her er tre mulige strategier og alle de vigtigste overvejelser
For langt de fleste virksomheder er cloud en uundgåelig del af fremtiden. Men hvordan skal man gribe det projekt an? Dette whitepaper fra EG fyldt med værdifulde input til de virksomheder, som står på tærsklen til at tage beslutningen - analyser, refleksioner, opmærksomhedspunkter og anbefalinger, som kan være en støtte i overvejelserne og undersøgelsen forud for beslutningen.