Artikel top billede

Konsulentmæglere vil på Firsth North

Det meget hastigt voksende konsulentmægler-firma eWork venter million-gevinst ved at lade sig notere på minibørsen First North. Allerede nu er der planer om en OMX-notering.

Efter flere år med markant fremgang vil det nordiske it-konsulent-mægler-firma eWork noteres på minibørsen First North.

Første handelssdag bliver 22. maj, og tegnings-perioden åbner 25. april og lukker 13. maj med en pris på 38 svenske kroner per aktie. I alt sætter eWork omkring 1,25 millioner aktier til salg.

Målet er at lande 50 millioner svenske kroner, som selskabet vil anvende til øget ekspansion i kølvandet på den regulære jubel-periode, som eWork har været igennem i de seneste år.

”Vi vokser med 300 procent om året, og nu vil vi gerne sikre likviditet til fortsat ekspansion. Samtidig giver noteringen mulighed for, at vi får en egenkapital, som vi kan anvende til opkøb, hvis mulighederne skulle byde,” siger Niels Sørensen, direktør for eWork i Danmark, til Computerworld.

Nordisk marked

Selskabet vil primært fokusere på det nordiske marked. Vurderingen er, at der her fortsat er massive vækstmuligheder.

”Vi kan sagtens vokse meget mere endnu på det nordiske marked, hvor der er massive muligheder. Men der er ingen tvivl om, at vi på sigt også kigger på det europæiske marked,” siger Niels Sørensen.

Med i fremtidsplanerne er desuden en notering på OMX-børsen om to-tre år.

”Vi vil bruge First North til at lære. EWork har jo hidtil været privatejet (af Investment AB Öresund og Salénia. Red), og med noteringen får vi jo udvidet oplysnings-pligt, ligesom der er flere andre ting, som vi har brug for at lære, inden vi sigter efter OMX,” siger Niels Sørensen.

Han er fortrøstningsfuld trods den blæst, der tidligere har været om First North. For eksempel regner eWork det for sandsynligt, at flere af de store institutionelle investorer vil være interesseret i at købe op af selskabets aktier.

Fortsættes...

Milliard-omsætning

”EWork er jo ikke et lille selskab med en omsætning på 10-15 millioner kroner. Vi venter en omsætning på 1,4 milliarder kroner i år og mener, at det burde være nok til at virke seriøs overfor investorerne,” siger Niels Sørensen.

Han påpeger samtidig, at eWorks på mange måder er mindre konjuktur-følsom end mange andre firmaer.

Det skyldes ikke mindst, at selskabet har nemt ved at tilpasse sig den altid gældende efterspørgsel efter bestemte konsulent-typer.

I det billede tjener en børsnotering også til at skabe blæst om selskabet, og det er nødvendigt, fordi eWork har brug for, at både konsulent-verdenen og kunderne kender selskabet.

11 ansatte i Danmark

EWork har i alt blot 105 ansatte. I Danmark har selskabet en medarbejderstab på blot 11 medarbejdere, der dog inden længe udvides med yderligere to, når selskabet 15. maj åbner kontor i Horsens.

Alligevel omsatte selskabet sidste år for omkring en milliard danske kroner og fik et overskud på cirka 25 millioner kroner.

Dem tjente selskabet på at være mellemled mellem flere tusinder it-konsulenter, der arbejder på freelance-basis, og som eWork udlejer til tidsbegrænsede projekter.

For tiden er især SAP- og business intelligence-konsulenter populære, men også projektleder-konsulenter mærker efterspørgsel.

Og markedet er voldsomt voksende, viser eWork egne prognoser, der for alvor har givet selskabet blod på tanden.

”Vi tror, at virksomhederne gerne vil fokusere på deres kerneforretninger. Der er jo ingen grund til, at en virksomhed har folk til at holde styr på 39 it-systemer, når det kun er nødvendigt at holde styr på de syv vigtigste. Så kan man købe viden ind til de sidste,” siger Niels Sørensen.

Han peger tilsvarende på outsourcing-projekter, hvor mange virksomheder ikke har særlig megen erfaring, ligesom mange virksomheder i dag retter sig ind under forskellige regulativer, der kræver ekspertviden – som for eksempel ITIL og Prince2.

Det kræver ekspertviden, som ikke nødvendigvis behøver komme fra fastansatte eksperter, fortæller Niels Sørensen.

”Og den erfaring og ekspertise kan man så købe gennem en konsulent-mægler,” siger Niels Sørensen, der påpeger, at eWork er den første virksomhed af sin slags, der går på børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere