Artikel top billede

Microsoft overvejer at droppe Yahoo-tilbud

Microsoft overvejer at trække sit milliard-tilbud på Yahoo. Pludselig står alle muligheder åbne. I morgen udløber Microsofts deadline til Yahoo for at nå en fredelig løsning.

Microsoft overvejer at trække sit tilbud på Yahoo.

Sådan lyder det fra den amerikanske software-gigant, der meddeler, at den er klar til at trække købstilbuddet på Yahoo tilbage, medmindre der sker markante fremskridt i forhandlingerne i løbet af denne weekend.

”Som vi har meddelt bestyrelsen for nylig, vil vi genoverveje vores alternativer, medmindre der sker fremskridt i løbet af weekenden,” lyder det fra Microsofts økonomidirektør, Chris Liddell.

Microsoft meddeler, at selskabet vurderer, at det selv ligger inde med tilstrækkelige udviklingskræfter til at sejre i kampen om internettet – hvor Google er hovedrivalen – uden at købe Yahoo.

Netop de to selskabers forenede udviklingskræfter har ellers været en af Microsofts hovedårsager til at købe Yahoo, har det tidligere lydt i et brev fra Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, til Yahoos bestyrelse.

Sammen ville de to selskaber have været godt rustet til at udfordre mægtige Google i selskabernes indædte kamp om de mange milliarder annoncekroner, der ligger på nettet, har Microsoft-chef Ray Ozzie tidliger sagt.

Muligheder står åbne

Med udmeldingen fra Microsoft står alle muligheder pludselig åbne. Microsoft havde ellers sat i morgen, lørdag, som den endelige deadline for at nå en løsning med Yahoos bestyrelse.

Lykkes det ikke inden lørdag, vil Microsoft iværksætte en fjendtlig overtagelse, har udmeldingen været.

Det ville blandt andet indebære, at Microsoft vil gå direkte til Yahoos aktionærer med kontante tilbud – og altså uden om den modvillige bestyrelse.

Ifølge Chris Liddell er det da også fortsat et scenarie, som Microsoft arbejder med.

”Men Microsoft kan også trække tilbuddet og i stedet fokusere på både uorganiske og organiske muligheder,” siger han.

Det betyder med andre ord henholdsvis partnerskaber samt organisk og selvdrevet vækst af selskabets online-forretninger, der dog ikke rigtigt endnu har lagt fra land i det ventede omfang.

”Med eller uden Yahoo er Microsoft fokuseret på markedet for net-annoncering,” siger Chris Liddell.

Han peger på, at Yahoo ganske vist ville kunne hjælpe Microsoft i at sætte ekstra skub i udviklingen, men at Microsoft har et stort udviklingshold samt gode aktiver i MSN- og Live-forretningerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere