Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

IBM og Tata ind i kampen om sikkerheds-tjenester

Indisk netværksudbyder kæmper mod IBM i den globale konkurrence om Managed Security Services.

Computerworld News Service: IBM og indisk baserede Tata Communications lancerede uafhængigt Managed Security Services i sidste uge, hvilket kører dem i stilling som rivaler i en konkurrence, der i stigende grad er global.

Tata Communications – en netværksudbyder, der er en del af den 138 milliarder kroner store Tata Group, som også inkluderer Tata Consulting Services – har meddelt, at virksomheden for første gang nu vil begynde at beskæftige sig med Managed Security Services.

Disse tjenester inkluderer overvågning, vedligeholdelse og administration af firewalls, der står hos kunden, intrusion detection og intrusion prevention-systemer til opdagelse og forebyggelse af dataindtrængning (IDS/IPS), unified threat management (UTM), der typisk integrerer firewall, VPN, filtrering og intrusion prevention i én enhed samt hostbaseret server IDS.

Skræddersyede tjenester

IBM, som udvidede sit Managed Security Services-forretningsområde sidste år efter opkøbet af Internet Security Systems (ISS), løftede sløret for en lignende vifte af 'Express'-tjenester skræddersyede til virksomheder i mellemklassen med kontorer på ned til 50 personer.

Specifikt drejer det sig om Express Managed Multi-Function Security Bundle til fuldstændigt outsourced 24x7 firewall, IDS/IPS, antivirus, antispam samt webfilter; Express Multi-Function Security Bundle, som er en overvågningstjeneste baseret på IBM-ISS UTM-bokse, der afværger angreb, spam, virus og spyware; Express Managed Protection Services for Server, der overvåger og administrerer servere baseret på en specialdesignet IBM-softwareagent; to tjenester til webserver overvågnng og e-mailsikkerhed; samt en tjeneste til sårbarhedsvurdering, som tester for dataindtrængning.

Peter Evans, leder af IBM-ISS udtaler, at Express-tjenesterne udvider de muligheder for overvågning, vedligeholdelse og afhjælpning til små og mellemstore virksomheder, som IBM tidligere kun har tilbudt store virksomheder.

Sikkerhedsdriftcenter i Indien

Tata Communications lancerede officielt sine Managed Security Services sidste uge – indtil videre har virksomheden kun et enkelt sikkerhedsdriftcenter, et såkaldt SOC (security operations center) til tjenesterne, som er baseret i Chennai i Indien – men leverandøren har ambitiøse planer om at udvide til det nordamerikanske marked med målet om at tilbyde Managed Security Services i flere end 100 lande.

Tata Communications udtaler, at virksomheden har datacentre i Mattawan i New Jersey og i Reston i Virginia blandt andre steder rundt omkring i verden, hvor den udbygger et fibernetværk til datatrafik.

"Vi tilbyder allerede storage og har et hosted content center, så dette er en ny kategori af tjenester for os," udtaler John Landau, senior vice president for global enterprise solutions hos Tata Communications.

Han forklarer, at flertallet af de første 12 kunder, der serviceres gennem Tatas SOC i Indien, er baserede i Storbritannien.

Tata Communications' vifte af tjenester, der blev afsløret i sidste uge, inkluderer overvågning og vedligeholdelse af ydre og interne firewalls, UTM- og IDS/IPS-udstyr fra ni forskellige leverandører, her i blandt Cisco, Juniper Networks, Check Point Software, Fortinet, 3Com og IBM-ISS.

Tata Communications tilbyder også en cloud-baseret denial-of-service opdagelses- og beskyttelsestjeneste og videresælger Postinis antispam-tjenester. Fremtidige tilbud vil muligvis inkludere understøttelse af Cisco Security Agent til fjernadministreret og outsourced host-baseret intrusion prevention og en autentifikations-tjeneste baseret på EMC/RSA-sikkerhedstokens, udover sårbarheds-administration, der sandsynligvis vil blive baseret på Qualys-enginen.

Tata konkurrerer mod IBM, men virksomheden har også licens til at bruge IBM-ISS-teknologi til at bygge en sikkerehedsinformationsplatform "til normalisering af logs," udtaler Gray Williams, generaldirektør for TATA Communications.

"Så der foregår denne 'coopetition' med IBM," hvilket indebærer både konkurrence og samarbejde, udtaler han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere