Artikel top billede

Microsoft forbigår egen standard i Office-opdatering

Den ISO-godkendte OOXML-standard bliver ikke understøttet i Microsofts Service Pack 2 til Office. Kunderne må vente til næste Office-pakke O14 før de kan se og afprøve standarden.

It-giganten Microsoft har kæmpet hårdt for at udvikle, promovere og få ISO-godkendt sit eget XML-format, OOXML.

Men selskabet har valgt kun at understøtte det konkurrerende format ODF i sin Service Pack 2 til Office-pakken, der bliver frigivet i første halvår af 2009.

Det forventes derimod, at OOXML i den ISO-godkendte specifikation vil blive understøttet i Microsofts næste version af Office-pakken, der lige nu går under kodenavnet O14.

Samtidigt understreger Microsoft også, at selskabet vil deltage i den fortsatte udvikling af både OOXML og ODF, så der skabes fuld interoperabilitet mellem de to formater.

OOXML-standard ikke tilgængelig

Årsagen til, at Microsofts Service Pack 2 til Office ikke understøtter den ISO-godkendte version af OOXML, er, at ISO-standarden endnu ikke er tilgængelig.

"Vi understøtter dog naturligvis den eksisterende ECMA-standard af OOXML i Service Pack 2 til Office. Vi vil dog gerne være sikre på, at der ikke vil være problemer med eksempelvis bagud-kompatibiliteten, og derfor venter vi med den ISO-godkendte OOXML-standard til næste Office-pakke," forklarer teknologi-direktør Jasper Hedegaard Bojsen fra Microsoft Danmark.

Han fortæller, at Microsofts indlemmelse af ODF og PDF-formaterne sker ud fra en betragtning af, hvad der er bedst for brugerne – samt at Microsoft gerne vil være mere åbne over for standarder.

Forskel på standarder

ODF er dog på den anden side ikke nok for Microsoft, fordi de to formater ikke er ens.

Microsoft har først og fremmest udviklet OOXML for at sikre bagud-kompatibiliteten med Microsofts egne binære formater som eksempelvis .doc, som Jasper Hedegaard Bojsen kalder for en de facto standard.

"Og der vil i 99,9 procent af alle tilfælde ikke være nogen forskel på funktionen og udseendet, hvis man gemmer et dokument i et gammelt binært format i OOXML," forklarer Jasper Hedegaard Bojsen.

Han understreger dog, at ODF også har funktioner, der ikke findes i OOXML.

Udbyder konkurrenterne OOXML?

Microsoft tilbyder med Service Pack 2 til Office kunderne at gemme dokumenter i mere end 20 formater inklusive ODF og PDF.

Det sker ifølge Jasper Hedegaard Bojsen som en følge af, at Microsoft har lyttet til efterspørgslen på markedet.

"Nu håber jeg bare, at vores mange konkurrenter, der er store fortalere for ODF også vil understøtte OOXML," afslutter Jasper Hedegaard Bojsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere