Artikel top billede

Tele2 indsætter ny administrerende direktør

Telekoncernen Tele2 overlader tømmerne til Harri Koponen, der satser på, at et stærkere fokus på mobile tjenester, som eksempelvis mobilt bredbånd, er vejen mod plus på bundlinjen.

Harri Koponen afløser Lars-Johan Jarnheimer som øverste chef for den svenskejede telekoncern Tele2, der tabte næsten en kvart milliard kroner sidste år.

"Min forståelse for både 'emerging markets' og de tekniske aspekter af den hurtigt voksende mobile kommunikation vil komme til nytte, når vi fortsætter med at bygge et nyt Tele2 med et stærkere fokus på mobile tjenester," siger Harri Koponen i sin tiltrædelsestale.

19 år i telebranchen

Koponen, der har arbejdet i telekommunikationsbranchen gennem de sidste 19 år, tiltræder 18. august, hvilket ifølge en pressemeddelelse giver gode muligheder for en overdragelse af butikken fra den gamle til den nye topchef.

Harri Koponen efterlader sig en stribe stillingsbetegnelser.

Han kommer fra en stilling som præsident og administrerende director for Wataniya Telecom og derudover viceadministrerende direktør og præsident for TeliaSoneras internationale aktiviteter, administrerende direktør og præsident for Sonera samt vicepræsident og direktør for Ericssons amerikanske forbrugerprodukter.

Afleverer kæmpeunderskud

Lars-Johan Jarnheimer sagde op allerede sidste efterår, og siden da har bestyrelsen været på jagt efter hans efterfølger.

"Efter 10 fantastiske år som administrerende direktør for et Tele2, der er stærkere end nogen sinde, føler jeg det naturligt at give tøjlerne videre til en ny direktør," siger den afgående direktør Lars-Johan Jarnheimer i en meddelelse.

Tele2's 2007-underskud på godt 239 millioner ud af en omsætning på 34,4 milliarder kroner sætter Jarnheimers kommentar om et Tele2, "der er stærkere end nogen sinde," lidt i relief.

Tele2 solgte i maj sidste år det danske Tele2-selskab til norske Telenor for 835 millioner.

Måske en cash cow

Udover salget af danske Tele2 har moderselskabet også skilt sig af med aktiviteter i Spanien, Italien, Belgien, Østrig og Ungarn.

Formålet med at sælge fra er blandt andet, at Tele2 ønsker at koncentrere kræfterne på kerneforretningen, der er mobile tjenester på selskabets egen infrastruktur.

Forventningerne er store til ikke mindst Tele2's annoncerede mobile bredbånd, som den nye chef Harri Koponen får ansvaret for at sparke i gang, og som han så også kan høste æren for, når millionerne (forhåbentlig) begynder at rulle ind i den underskudsramte telekoncern.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere