Tjek din it-arbejdsgiver inden ansættelse

Inden du går til en jobsamtale, bør du tjekke arbejdsgiveren på nettet, nøjagtig som de tjekker jobkandidater på nettet. Der er nemlig fortsat brodne kar i branchen, viser en fyring.

Formand Pia Brade fra fagforbundet SamData mener, at jobsøgende bør google arbejdsgiveren og arbejdspladsen på samme måde, som arbejdsgiven googler ansøgeren.

I en tid med mangel på arbejdskraft skal man ikke kun lade sig lokke med høje lønninger, for der findes fortsat brodne kar blandt arbejdsgiverne, mener hun.

"Dem slipper vi aldrig helt af med," siger hun.

Hun henviser til en sag, hvor en it-chef er blevet fyret efter at have været syg en uge med stress.

It-chefen, Morten Wassmann, har da også gode råd til andre jobsøgende.

Man skal lave indgående research og ikke lade sig forblænde af tilbud om en tårnhøj løn.

"Det er dyre lærepenge, men de råd han giver videre, er rigtig gode," siger Pia Brade om Morten Wassmanns råd.

Wassmann fyret efter stress
Da Morten Wassmann, der arbejdede som chef for konsulentafdelingen i it-virksomhed Hans Tørsleff management systems på Frederiksberg, pludselig går ned med stress, bliver han fyret en uge efter, skriver Djøf-bladet.

Han har ikke mange pæne ting at sige om firmaet, hvor han var i et halvt års tid.

"Uden sammenligning det værste jeg har oplevet i mine 10 år i it-branchen," siger Morten Wassmann til Djøf-bladet.

Udover behandlingen ved hans stress-sygdom, så han flere tegn på, at det var et skidt sted at arbejde, forklarer han.

"Det er den gode gammeldags ledelsesstil med mangement-by-fear," siger Morten Wasmann.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.