Tjek din it-arbejdsgiver inden ansættelse

Inden du går til en jobsamtale, bør du tjekke arbejdsgiveren på nettet, nøjagtig som de tjekker jobkandidater på nettet. Der er nemlig fortsat brodne kar i branchen, viser en fyring.

Formand Pia Brade fra fagforbundet SamData mener, at jobsøgende bør google arbejdsgiveren og arbejdspladsen på samme måde, som arbejdsgiven googler ansøgeren.

I en tid med mangel på arbejdskraft skal man ikke kun lade sig lokke med høje lønninger, for der findes fortsat brodne kar blandt arbejdsgiverne, mener hun.

"Dem slipper vi aldrig helt af med," siger hun.

Hun henviser til en sag, hvor en it-chef er blevet fyret efter at have været syg en uge med stress.

It-chefen, Morten Wassmann, har da også gode råd til andre jobsøgende.

Man skal lave indgående research og ikke lade sig forblænde af tilbud om en tårnhøj løn.

"Det er dyre lærepenge, men de råd han giver videre, er rigtig gode," siger Pia Brade om Morten Wassmanns råd.

Wassmann fyret efter stress
Da Morten Wassmann, der arbejdede som chef for konsulentafdelingen i it-virksomhed Hans Tørsleff management systems på Frederiksberg, pludselig går ned med stress, bliver han fyret en uge efter, skriver Djøf-bladet.

Han har ikke mange pæne ting at sige om firmaet, hvor han var i et halvt års tid.

"Uden sammenligning det værste jeg har oplevet i mine 10 år i it-branchen," siger Morten Wassmann til Djøf-bladet.

Udover behandlingen ved hans stress-sygdom, så han flere tegn på, at det var et skidt sted at arbejde, forklarer han.

"Det er den gode gammeldags ledelsesstil med mangement-by-fear," siger Morten Wasmann.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.