Artikel top billede

Nato-generaler tjekker militær-it i Århus

Den århusianske afdeling af Systematic får fint besøg. Nato-generaler på række og geled besøger forsvars-it virksomheden for at høre om dens produkter.

100 topfolk fra NATO på virksomhedsbesøg kan få de fleste producenter af forsvars-isenkram til at savle. Derfor er den røde løber nok også rullet ud, når der kommer fint besøg i Århus i morgen (onsdag, red.).

Århusianske Systematic får nemlig besøg af en flok betydningsfulde NATO-folk, der sidder i bestyrelsen for alliancens air command and control system, ACCS.

Systemet skal støtte alliancens luftoperationer, så både alle de missioner som Natos fly er på, kan planlægges og støttes i samme system. Det er vigtigt for Natos mange forskellige enheder, at de kan kommunikere på tværs af nationale systemer, og derfor er ACCS meget vigtig for Natos indsats.

Systematic har leveret komponenter til ACCS, og det er en anerkendelser af den danske virksomheds indsats, at Nato-toppen kommer til Danmark.

Systematic har leveret en planlægningsdel og en kommunikationssystem til ACCS.

"Det gør det nemlig muligt at tage vores produkter ned fra hylderne og tilpasse dem efter eget behov, hvilket både reducerer de samlede omkostninger ved ejerskabet til systemet og tiden til udbredelse, og det er forsvarsorganisationerne meget opmærksomme på i disse år," siger Michael Holm, koncernchef i Systematic i en pressemeddelelse om besøget.

Milliardsystem

ACCS-systemet har været under udvikling siden 1980'erne, og de samlede udgifter skulle løbe op i mere end 11 milliarder kroner.

Systematics direktør for forsvarsaktiviteter, Peter Hundborg, fortæller, at virksomheden da også håber på, at det fine besøg fra ACCS-bestyrelsen kan kaste ordrer af sig.

"Det skulle gerne på langt sigt give nogle ordrer. Men det er ikke noget, der giver noget på kort sigt. Vi håber at få skabt noget interesse for et af vores produkter," siger Peter Hundborg, og fortæller, at det produkt, som Systematic håber, at gæsterne husker, når de kommer hjem, faktisk ikke er en del af det store ACCS-projekt. Det er nærmere en ubygning af ACCS.

"Det produkt vi har kan bruges på flyvestationerne, mens ACCS er et overordnet system, som for eksempel bruges i hovedkvarterer," siger Peter Hundborg.

De 100 gæster fra Nato kommer fra alle alliancens lande, så besøget giver Systematic en indgang til 26 potentielle kunder. Det er forsvarsministeriet, der har anbefalet ACCS-bestyrelsen at besøge Systematic.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere