Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft frigiver Hyper-V

Aggressiv prissætning skal udfordre VMware indenfor virtualisering. Analytiker påpeger nøglefeatures som Hyper-V mangler. VMware klar til kamp med Microsoft.

Som forventet frigav Microsoft i går aftes sin virtualiseringsteknologi Hyper-V.

Da virtualisering giver mulighed for at køre flere virtuelle servere på een fysisk server, kan virksomheder konsolidere mængden af applikationer på et færre antal fysiske servere end hidtil.

Hyper-V giver mulighed for at køre flere forskellige styresystemer - eksempelvis både Windows og Linux - på samme tid på den samme fysiske server.

Hyper-V, som har haft kodenavnene Viridian og Windows Server Virtualization, vil blive
inkluderet i Windows automatic update 8. juli i år.

Hyper-V er gratis for de fleste versioner af Windows Server 2008. Det fås også som enkeltstående produktmed navnet Hyper-V Server. Det koster omkring kr. 135 per server.

Tidlig lancering

Lanceringen sker to måneder før den deadline Microsoft havde givet sig selv. Microsoft havde lovet, at Hyper-V ville blive frigivet seks måneder efter lanceringen af Windows Server 2008, hvilket var i slutningen af februar.

Hyper-V var således planlagt at komme til august, men allerede i maj antydede Microsoft, at lanceringen af Hyper-V ville ske tidligere.

Trods den tidlige lancering, har Hyper-V projektet ikke været uden problemer. Forrige sommer var virtualiseringsprojektet ramt af mange forsinkelser, hvilket medførte at flere planlagte features til Hyper-V blev droppet. Deriblandt live migration, som gør det muligt for brugere at flytte kørende virtuelle maskiner rundt mellem forskellige fysiske servere.

Den feature er nu planlagt til at komme med Windows Server 2008 R2. Der er ingen annonceret frigivelsesdato for Release 2 af Windows Server 2008.

Analytikervurdering

Med lanceringen af Hyper-V som gratis download for Windows Server 2008 brugeres og en pris på kun kr. 135 som enkeltstående produkt underbyder Microsoft virtualiseringsmarkedet i voldsom grad.

Den dominerende virtualiseringsleverandør VMware
tager eksempelvis omkring kr. 14500 for sin ESX og kr. 2500 for ESXi.

Analytikere fremhæver dog, at selvom Microsofts Hyper-V i mange tilfælde er godt nok, så er der stadig mange grunde for en virksomhed at vælge VMware.

"Det er et spørgsmål om funktionalitet," siger Forrester analytikeren Christopher Voce til IDG News Service. "VMware er et modent produkt på flere områder. De fører over Microsoft når det kommer til produkternes features."

Analytikeren fremhæver, at Microsoft's Hyper-V mangler to nøglefeatures som VMware besidder. Blandt andet den live migration, som blev droppet forrige sommer.
En anden vigtig feature som VMware har er "hot add," muligheden for at tilføje memory til en virtual server, mens den kører.

Microsoft vil inkludere de features i fremtiden, men de ønskede ikke at forsinke lanceringen af Hyper-V, blot fordi der manglede nogle features, vurderer Christopher Voce.

"Det var et spørgsmål om at få produktet ud på markedet," siger han til IDG News.

"Hyper-V er en fornuftig mulighed hvis du primært ønsker at konsolidere dine servere og specielt hvis dine systemfolk mest kender til Microsoft-teknologi," mener Christopher Voce.

Microsoft aggressive prissætning vil påvirke VMware.
VMware har ikke sagt, at virksomheden vil sænke sine priser, men allerede nu tilbyder den VMware Server, som er en neddroslet gratis version af VMwares virtualiseringsteknologi.

VMware har forskellige virualiseringsprodukter til forskellige opgaver. Priserne går fra omkring 2.500 for ESXi til omkring 28.000 kroner for VMware Infrastructure Enterprise.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere