Artikel top billede

Fejlslagen it-test koster Cowi 1,3 millioner i bøde

Cowi, der står bag de it-baserede nationale test af landets skoleelever skal betale 1,3 millioner til Skolestyrelsen, fordi de digitale test er blevet udskudt til 2009.

De danske skoler er en dyr fornøjelse for Cowi .

Skolestyrelsen har netop indgået et forlig på 1,3 millioner kroner med Cowi.

Cowi må bøde, fordi de it-baserede nationale test af landets folkeskoleelever, der skulle have været gennemført i 2008 er blevet ramt af lange forsinkelser.

Indtil videre er de nationale tests udskudt til 2009.

Direktør i Skolestyrelsen Martin Isenbecker fortæller, at omfanget af de nationale test har overrasket både Skolestyrelsen og Cowi.

”Der er tale om mere nyudvikling, end vi havde forestillet os dengang. Med forliget får vi en økonomisk kompensation for forsinkelsen – og det er naturligvis vigtigt. Men ligeså vigtigt er det, at vi nu har en ny arbejdsplan, som vi vurderer som mere realistisk”, siger direktør i Skolestyrelsen, Martin Isenbecker i en pressemeddelelse.

Forliget betyder også, at Skolestyrelsen har fået mulighed for suspendere en række betalingerne til Cowi indtil det it-system, der skal anvendes til testene er blevet testet og godkendt.

En del af problemerne vedrører ifølge Computerworlds oplysninger en række algoritmer i it-systemet, der skal sikre, at skoleleverne ikke får udleveret de samme prøver.

I modsætning til Folkeskolens afgangsprøve skal alle eleverne i de nationale test nemlig ikke løse de samme opgaver.

Dagens forlig er kulminationen på Cowis anstrengte forhold til digitale skoletest.

Cowi har også haft ansvaret for at gennemføre de digitale eksaminer på landets folkeskoler, som også har været ramt af problemer .

De seneste forsøg med de digitale eksaminer er dog forløbet gnidningsfrit.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere