Artikel top billede

Den røde løber var rullet ud og Strøget var sort af mennesker, da de første iPhones ankom i limousine i nat. Tilsvarende mediestunts fandt sted over hele verden. Foto: Ernst Tobisch

Telia-chef: iPhone bliver udsolgt i dag

Apples iPhone er en dyr fornøjelse i Danmark, men kunderne er tilsyneladende ligeglade. Telefonen bliver udsolgt allerede første dag.

Allerede inden dørene blev slået op til Teliabutikken på Amagertorv klokken 00.01 stod det klart, at mange danskere godt kunne tænke sig en iPhone.

"Det var helt fantastisk. Vi holdt åbent hele natten, for at sørge for, at alle de 500 mennesker, der var mødt op også fik en iPhone med hjem. Jeg lukkede de sidste to ud klokken 6.15," siger Michael Bech, markedschef i Telia.

Arrangementet var så stor en succes, at der måtte en ny sending iPhones på hylderne i butikken på Amagertorv.

I løbet af morgenen begyndte der også at opstå køer rundt omkring ved landets andre Teliabutikker, hvor salget startede ved almindelig åbningstid, i de fleste tilfælde klokken 10.00. Alle landets Teliabutikker havde alle tre iPhone-modeller da de slog dørene op, men interessen har været stor.

"Der er stadig en del iPhones tilbage, men de bliver helt sikker udsolgt i løbet af i dag," siger Michael Bech.

Det har også, fra i morges klokken 7.00, været muligt at købe iPhone via Telias webshop. Hvis man har den plan bør man dog væbne sig med tålmodighed. Hvis man forsøger at komme ind på siden bliver man sat i kø. I skrivende stund som nummer ca. 1500.

Når dagen er omme, og iPhonehylderne er tomme, må Telia, og de forventningsfulde fans, der ikke var helt forventningsfulde nok til at stå i kø, vente på en ny forsendelse fra Apple. Hvornår står dog ikke helt klart.

"Det kan vi ikke få informeret præcist fra Apple, men der vil løbende komme leveringer i løbet af de næste uger og måneder," siger Michael Bech.

Telia kan ifølge aftale med Apple ikke oplyse, hvor mange iPhones der i alt har været til salg.

Hvad med det dyre abonnement?

En af de ting, der har været heftig debat om på Computerworld.dk forud for lanceringen er den høje pris på det abonnement man binder sig til ved køb af en iPhone. Særligt det faktum, at der kun er 300 MB data inkluderet, hvor det i mange lande er ubegrænset.

Telia har fulgt debatten nøje, men har holdt fast i, at abonnementet er lige hvad iPhone-kunder har brug for.

"Vi har målt og undersøgt det, og vi er sikre på, at det her abonnement dækker langt hovedparten af iPhonebrugere," siger Michael Bech.

"Det er klart, at der kan ske nogle uventede ting, når man sammenligner med den gamle iPhone, der ikke kørte på et 3g-net. Vi vil selvfølgelig følge udviklingen nøje," fortsætter han.

Han udtaler også, at han er åben over for, at tilbyde en udvidet datapakke til en favorabel pris, hvis det skulle vise sig, at en stor gruppe brugere kommer langt over de 300 MB.

"Vi lever af vores kunder, og er naturligvis ikke interesserede i, at de er utilfredse, men det danske mobilmarked er anderledes end de andre nordiske lande. De har givet fri data, men kan binde deres kunder mellem 12 og 24 måneder. Det giver en helt anden business case," siger Michael Bech.

Og hvad kan man så med den iPhone?

Apple frigav i går en opdatering en opdatering til iTunes. Opdateringen er nødvendig for at bruge den nye iPhone 3g og giver adgang til at købe programmer til telefonen gennem App Store på computeren. Programmerne bliver efterfølgende synkroniseret til iPhonen ligesom musik, og kontakter.

Opdateringen giver også mulighed for at bruge Remote – et nyt program, der er tilgængeligt i App Store, som gør det muligt at bruge en iPhone eller iPod Touch som en avanceret fjernbetjening til iTunes eller Apple TV.

En af de væsentligste ting, i den nye iPhone-software, er netop muligheden for at installere programmer fra 3.-partsudviklere. Det har ikke tidligere været muligt – i hvert fald ikke officielt.

I App Store, det navn Apple har givet sin online programbutik, er der allerede ved lanceringen mere end 500 programmer – en stor del af dem ganske gratis.

Der er, som man kunne forvente, et sandt festfyrværkeri af huskelisteprogrammer og social networking-programmer, der bruger den indbyggede GPS til at finde spændende ting og mennesker i nærheden.

En af de mindre oplagte programmer er en elektronisk guitarstemmer med indbygget akkordbibliotek. I stedet for at købe en dedikeret tuner til et par hundrede kan man i stedet smide 59 kroner og oven i købet have en ting mindre i lommen.

Det rigtige internet

Da den oprindelige iPhone blev annonceret sidste år gjorde Apples CEO, Steve Jobs, et stort nummer ud af, at telefonens webbrowser var den mest avancerede på nogen mobil enhed, og at den gav adgang til internettet, uden behov for særlige mobilsider.

Med avancerede og velfungerende zoom-funktioner er det bestemt også muligt at bruge helt almindelige websider, men der har været en meget stor interesse for også at lave iphone-specifikke sider. Facebook, Google og andre store spillere har lavet sider, der efterligner iPhones brugerflade, og som gør det særlig nemt at bruge siderne fra en iPhone.

Den tendens ser nu også ud til at komme til Danmark. Ekstra Bladet lancerer i dag en nyhedsside særligt for iPhonebrugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere