Artikel top billede

Yahoo i smæde-kampagne mod truende investor

Yahoo trækker alle våben i kampen mod skarpretter-investoren Carl Icahn. Frem af lommerne kommer nu en smæde-kampagne.

Computerworld News Service: Yahoo har tilføjet en knap på selskabets hoved-hjemmeside, der linker til en side, som opfordrer selskabets aktionærer til at stemme imod investorens Carl Icahns planer for selskabet.

Dermed skærper Yahoo tonen i dagene op til Yahoos årlige generalforsamling.

Linket findes på en knap, der hedder "Your Yahoo! Your Vote," og den pågældende side tjener klart det formål at miskreditere Carl Icahn, der arbejder for at indsætte en helt ny Yahoo-bestyrelse for på denne måde at gennemføre et salg til Microsoft.

På siden findes en liste over selskaber, som Yahoo bedyrer, at Carl Icahn har været involveret i med notater om, hvordan aktiekursen for hvert enkelt selskab har udviklet sig, siden Carl Icahn gik ind i dem.

Ifølge Yahoo har alle de 15 selskaber på listen bortset fra tre haft faldende aktiekurser, siden Carl Icahn gik ind i dem.

De pågældende firmaer inkluderer Motorola og Blockbuster.

Med fed skrift på toppen af siden, citerer Yahoo en Wall Street Journal-artikel, hvor Carl Icahn siger: "Det er svært at forstå disse teknologi-selskaber."

Det sker angiveligt i et forsøg på at portrættere Icahn som en mand, der ikke er i stand til at udarbejde en fornuftig plan for et teknologi-firma som Yahoo.

Sitet linker desuden til pressemeddelelser fra Yahoo, breve til aktionærerne samt information om, hvordan aktionærerne kan indgive deres stemmer.

Yahoo planlægger at holde den årlige generalforsamling 1. august. Hele bestyrelsen er på valg, og Carl Icahn har [url=indstillet en helt[/url] ny bestyrelse bestående af hans egne folk, ligesom hans væbnere har opkøbt mange Yahoo-aktier.

Mange Yahoo-aktionærer raser over, fordi den nuværende Yahoo-bestyrelse kiksede muligheden for at sælge selskabets til Microsoft med fed fortjeneste.

I stedet fastholdt den nuværende bestyrelse, at Yahoo er mere værd end Microsofts tilbud. Den holdning fik et skud for boven, da Microsoft efter tre måneders bejlen trak sit tilbud. Det fik nemlig Yahoo-kursen til at styrtdykke.

Carl Icahn har tidligere sagt, at Microsoft har indvilget i at genoverveje et nyt tilbud på Yahoo, hvis selskabet får ny bestyrelse.

På sin egen blog har Carl Icahn endnu ikke reageret på Yahoo-websiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere