Artikel top billede

Pirat-kopiering rammer også open source-miljøet

Pirat-kopiering af propreitær software rammer også open source-miljøet lige midt mellem øjnene, mener fremtrædende Sun-mand.

Computerworld News Service: Propreitære software-selskaber, film-selskaber og musik-leverandørerne er ikke de eneste forretninger, der ikke bryder sig om, at pirater stjæler, kopierer eller videresælger deres produkter.

Det viser sig, at pirat-kopieret software også kan ramme open source-fællesskabet.

Det sker, fordi det også rammer producenter af open source-software, når forbrugerne anvender stjålet propreitær software.

Når det sker, mister open source-producenter nemlig en mulighed for at få placeret deres egen gratis software på de pågældende computer, der altså også kører på gratis - men altså stjålet - software.

Det mener Louis Suarez-Potts, community manager for Sun Micrososystems OpenOffice.org-projekt, i sit oplæg på O'Reilly Open Source-konferencen, USA.

"Piratvirksomhed skader open source, fordi open source netop beder folk om at give noget tilbage og beder dem om at donere kode. Men folk siger "hvorfor skal jeg hjælpe? Jeg har Microsoft Office helt gratis," sagde Louis Suarez-Potts.

Rammer innovationen

Rundt omkring i verden har mange regeringer efter hans mening erkendt, at piratvirksomhed er noget, der også rammer dem, fordi de pågældende landes borgere pludselig bliver forbrugere af stjålne produkter - også ikke aktive deltagere i open source-miljøet,, som kan hjælpe folk til at oparbejde teknologi-færdigheder, som hele arbejdsstyrker og lande kan få gavn af.

Ved at slå ned på pirat-virksomhed, kan lande overalt i verden begynde at se, at de gennem open source-udvikling kan hjælpe dem selv dramatisk ved at fremme innovation og kreativitet, ligesom de kan få jobvækst og stærkere økonomier, sagde han.

"Kina ønsker at få arbejdere, der kan netop dette og samtidig skabe og vedligeholde velfærd i stedet for bare sælge piratkopieret software, derikke forbedrer tilværelsen for landets befolgning," sagde Louis Suarez-Potts.

Andre lande som eksempelvis Indien er i gang med at opdage det samme, sagde han.

"De ser meget tydeligt, at de burde have deres egne intellektuelle øko-systemer. Kina er ved at tage open source til sig og spørger, hvordan landet kan arbejde sammen med de internationale fællesskaber. Det samme sker i Indien og Latinamerika," sagde han.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Infomedia A/S

Head of IT Operations

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Consultant - Finance, Insurance, Pension
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere