Artikel top billede

EU afviser iPod-konfiskering ved grænsen

EU afviser, at en ny antipirat-aftale betyder, at tolderne snupper din iPod ved grænsen, hvis der er ulovlig musik på den. De rejsende er beskyttet af eksisterende EU-lov, siger pressetalsmand.

Selvom du passerer igennem tolden med et par piratkopierede musiknumre, behøver du ikke frygte at tolderne snupper din afspiller.

Det slår talsmand for Europa-Kommissionen Martin Selmayr fast, efter at Computerworld i de seneste dage har beskrevet antipirat-aftalen ACTA, der i øjeblikket er ved at tage form.

"ACTA fokuserer ikke på enkeltpersoner. Det handler om organiseret kriminalitet og storsmugleri, som udgør en trussel overfor offentlighedens sikkerhed. Det handler ikke om at begrænse borgernes rettigheder eller at genere forbrugere," udtaler Martin Selmayr.

Kun et forslag

Der har ellers tidligere været fremsat forslag om, at tolderne skal kunne konfiskere og eventuelt destruere bærbare computere og lignende, hvis de har mistanke om, at der er materiale på, som er i strid med ophavsretten.

Forslagene er blevet offentligt tilgængelige i forbindelse med den såkaldte Anti-Counterfeit Trade Agreement (ACTA), som er ved at blive forhandlet på internationalt plan.

"Der findes allerede en klausul i EU-lovgivningen, som sikrer rejsende, hvis materiale i strid med ophavsretten ikke er decideret storsmugleri," siger Martin Selmayr.

RIAA's ønskeliste

Forslaget, som stammer fra den amerikanske musikindustris brancheorganisation Record Industri Association of America (RIAA), så ellers gerne, at tolderne hjalp til i kampen mod piraterne.

"Myndighederne skal kunne konfiskere materiale, som er i strid med ophavsretten, både indenlands og ved grænserne, uden anmeldelse," skriver RIAA i sit forslag.

Men i EU skal tolderne ikke bruge tid på at jagte hobby-pirater, siger talsmanden.

"Tolderne i EU-staterne, som til dagligt bliver konfronteret med narko-, våben- og menneskesmugling, har hverken tid eller ressourcer til at lede efter et par ulovlige musiknumre på en iPod eller bærbar computer," fortæller Martin Selmayr til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere