Artikel top billede

Ny ERP-forening vil råbe Microsoft op

En ny foreningen for selvstændige ERP-konsulenter skal hjælpe de mindste ERP-virksomheder med at råbe leverandører som Microsoft op.

Det kan være en ensom tjans at være selvstændig ERP-konsulent. Samtidig kan det være svært at råbe store leverandører som Microsoft op. Et problem som en ny forening vil forsøge at rette op på.

ERP-konsulenten Bo Zacher Nielsen, som har virksomheden Zconsult, vil danne en forening for de mindste ERP-konsulentvirksomheder.

Målet er at skabe mulighed for at dele erfaringer og få et bedre netværk, når der skal kommunikeres med leverandørerne.

En ny forening ser dagens lys i Skanderborg i slutningen af august.

"Vi har ikke helt det samme kollegiale netværk, så man kan føle sig som Palle alene i verden," fortæller Bo Zacher Nielsen, som tilføjer, at der også er nogle faglige problemstillinger for de mindste ERP-virksomheder på en til fem ansatte.

"Vi kan have svært ved at råbe leverandørerne op, mest Microsoft, som de fleste arbejder med," siger Bo Zacher Nielsen.

Foreningen skal være med til at samle viden og give medlemmerne et miljø, hvor de også kan blive opdateret på de nyeste tekniske landvindinger. Samtidig kan et stærkt fagligt netværk være en nødvendighed for overhovedet at klare sig som selvstændig ERP-konsulent.

"Man skal for eksempel være et vist antal for at kunne blive Microsoft-partner, og for eksempel findes der den gamle partner guide, som giver adgang til at hente nye ting og lave fejlmeldinger. Hvis du ikke har indgangen til det, så har du faktisk et voldsomt problem," siger Bo Zacher Nielsen.

Han forklarer, at der findes konsulenthuse, som er gode til at skaffe arbejde til de selvstændige ERP-folk. Men når det gælder efteruddannelse og vidensdeling står de små ERP-virksomheder alene.

Faglig udvikling

Alene det at have et forum til at dele erfaringer om de tekniske udfordringer vil ifølge Bo Zacher Nielsen være en forbedring.

"Det tekniske kan være interessant og vi kan måske lære af hinanden," siger han og tilføjer, at foreningen også kan være med til at præsentere nye produkter for kunder i fællesskab:

"Nu kommer Microsoft med den nye axapta og der kunne det være smart, hvis vi gik sammen om at se på det," siger han.

Initiativtageren har allerede været i kontakt med flere ligesindede, som er interesserede i at deltage i arbejdet. I første omgang regner Bo Zacher Nielsen med, at foreningen kan etableres med mellem ti og tyve medlemmer, men han tror på, at mange flere vil være interesserede i at slutte sig til, når foreningen kommer op i omdrejninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere