Fjern dine spor

Tilbage til hovedartiklen

Når du surfer på nettet, efterlader din browser spor på din pc. Hjemmesider kan få adgang til nogle af de spor. Og hvis andre bruger din pc, kan de også nemt se sporene. Heldigvis findes der værktøjer, der kan fjerne de spor, du efterlader.

Der er også privacy-relaterede problemer med Microsoft Office-dokumenter, der indeholder personlige oplysninger, der bliver sendt ud via e-mail. Her hjælper en download også med at fjerne de oplysninger, du ikke vil have offentliggjort, fra de Office-dokumenter, de optræder i.

Free Internet Window Washer

Hvis du er bekymret over, at hjemmesider kan lure dine internet-aktiviteter, eller at andre der bruger din pc kan se, hvor du har været, og hvad du har lavet, har du brug for en 'internet washer' - et værktøj der sletter din browsing-historik i Internet Explorer, URL'er du har indtastet for nylig og så videre.

Og det er det, Free Internet Window Washer gør - gratis. Klik på Wash Setting og derefter på Browsers, og vælg så, hvad du vil have programmet til at rydde. Når du er tilbage på hovedsiden, klikker du på Wash Now, og så fjerner programmet alt det, du har bedt om. Du kan også klikke på Test Now for at få en forsmag på, hvad programmet vil gøre.

Udover at rydde Internet Explorer fjerner Free Internet Window Washer også spor efter instant messages, blandt andet AIM, ICQ, MSN Messenger, Skype og Yahoo Messenger og en række andre programmer, blandt andet Microsoft Office og Adobe Acrobat.

CCleaner

Endnu et rigtig godt værktøj - og en af vores favoritter - til at fjerne sporene efter dine aktiviteter på internettet. CCleaner rydder selvfølgelig Internet Explorer og Firefox, men også Adobe Acrobat, Adobe Flash Player, Google Toolbar og Windows Media Player. Det rydder endda op efter store applikationer som Microsoft Office og indeholder en 'registry cleaner' og en 'uninstaller'.

SendShield

Et mindre kendt privacy-relateret problem og måske et af de farligste: skjulte oplysninger i Microsoft Office-dokumenter der bliver eksponeret, når dokumenterne offentliggøres.

Nogle af de største virksomheder i verden har oplevet dette problem. I 2006 kom Google til at sende en PowerPoint-præsentation med følsomme oplysninger om budgetplanlægning ud til hele verden. Og i 2003 udleverede Alistair Campbell, Tony Blairs spindoktor, et Word-dokument hvis hemmelige indhold afslørede, at den britiske regering havde brugt plagierede dokumenter til at retfærdiggøre sin medvirken i Irak-krigen.

Google og Tony Blair lærte på den hårde måde, at Office-dokumenter indeholder mange private oplysninger, for eksempel skjult tekst, navne på forfattere, revisonshistorik, skjulte celler, og skjulte regneark. Når den slags oplysninger gemmer sig bag den synlige tekst i et dokument, kan folk nemt finde den.

Løsningen på problemet? Få fat på SendShield - det er også gratis. Når du sender et Microsoft Office-dokument via Outlook, kigger SendShield efter private oplysninger i dokuemtnet og viser dig, hvad det finder. Og så kan du slette alle oplysningerne, hvis du vil. Sletningen påvirker kun den kopi af dokumentet, du sender, så den originale fil ligger stadig på din pc.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere