Artikel top billede

Markedet vrimler med små ERP-leverandører

Tema: På trods af en omfattende konsolidering på det danske marked for ERP-systemer er der stadig en respektabel mængde danske løsninger til mindre virksomheder.

Selv om en virksomhed kun består af forholdsvis få medarbejdere, er der stadig brug for en it-løsning, der kan holde styr på selskabets processer og ressourcer.

De mest kendte virksomhedssystemer eller ERP-løsninger (Enterprise Resource Planning) kommer fra store internationale leverandører som SAP, Oracle, Microsoft, IBS, Infor og Lawson.

Lidt længere nede af listen er de regionale leverandører som EDB Gruppen, Guideix, Visma, Maconomy, Agresso og Exact.

Nederst flokkes de små

Nederst flokkes de små løsninger som ofte retter sig mod selskaber i størrelse helt ned til enkeltmandsvirksomheder.

Analysehuset IDC vurderer, at vækstraterne på ERP-markedet er på mere end otte procent, hvilket er dobbelt så meget som resten af af it-markedet

Ifølge IDC omsætter de danske ERP-producenter årligt software for omkring 1,6 milliarder kroner til kunder, der ønsker at få styr på aktiviteter, forretningsområder og software-infrastruktur.

"Vækstbetingelserne er gode på det danske ERP-marked, selv om mange af de helt store projekter bliver hakket i mindre bidder eller udskudt i disse år," siger direktør Per Andersen fra IDC til Computerworld.

Milliardmarked

Når man kigger på værdien af ERP-services, hvor også IBM- og Microsoftpartnere kommer på banen, så er der tale om et marked, der sidste år omsatte for mere end 4,6 milliarder kroner herhjemme.

For et par år siden vurderede analysehuset IDC, at de 10 største ERP-leverandører SAP, Microsoft, Oracle, EDB Gruppen, Infor, Lawson, IBS, Visma, Maconomy og IFS sad på 89 procent af markedet, hvilket efterlader 11 procent til de små og mellemstore leverandører svarende til 165 millioner kroner.

Underskoven af små ERP-leverandører kan være svær at overskue, og det kan være vanskeligt at fastslå, hvem der egentlig hører hjemme på listen.

De skal være for små

Som rettesnor for hvilke ERP-leverandører, der kommer med på Computerworlds liste er, at de skal være for små til at være med i den oversigt som ERP-rådgiveren Herbert Nathan udgiver under navnet "ERP i Danmark".
I oversigten herunder er Microsofts løsninger Axapta og Navision ikke taget med.

Løsningerne startede godt nok livet som danske systemer, men blev siden overtaget af det store amerikanske softwarehus Microsoft og betragtes derfor ikke længere som danske.

SAP Business One, der forhandles af mange danske forhandlere, er heller ikke med i oversigten. Løsningen retter sig ganske vist mod små og mellemstore virksomheder, men er heller ikke dansk.

Løsninger: Se oversigten

De små ERP-løsninger

Blandt de små løsninger er:
Admiral Software udvikler et bogføringssystem, der er målrettet små og mellemstore virksomheder.
Aesiras, der blev stiftet i 2006, udvikler Aesiras Business & Internet, som er gratis reklamefinansieret økonomistyring til Windows.
AirBOSS udvikles og markedsføres af det danske Circuit Data. Løsningen er rettet mod især mindre håndværksvirksomheder med op til 10 ansatte.
Allerup EDB udvikler, designer, sælger, supporterer og rådgiver om forretningsløsninger til små og mellemstore virksomheder med løsningen Stellar.
Atomic Software leverer blandt andet ERP-løsninger med stikord som automatisering, logistik, stregkoder og e-shop.
C5. Med mere end 70.000 danske kunder (ifølge Microsofts) er regnskabssystemet C5 Danmarks mest udbredte og som sådan svært at komme uden om. C5 har sine rødder i brødrene Damgaards Concorde-løsning, der i den grad er dansk, så vi har valgt at tage C5 med i oversigten.
CQ. Ingeniør- og softwarefirmaet SilentQ er virksomheden bag løsningen CQ.

Til håndværksmestre med mere

EasyData udvikler ERP-løsningen Opex til mindre og mellemstore virksomheder.
Finans CE er udviklet til håndværksmestre, butiksindehavere, ingeniører og revisorer. Finans CE udbydes af Holmberg-Hansen Group
Minisoft står bag ERP-løsningen IDA, der normalt afvikles på en Linux-platform og især bruges af trælasthandler og byggemarkeder.
Novavision Software udvikler et standard ERP-system til den grafiske branche.
OfficeFinancials er et integreret bogføringsprogram, der kan overføre data til mange af Microsofts Office-programmer.
OfficeSystem er en af de største leverandører af ERP-systemer til reklamebureauer i Danmark.
Revilution er et web-baseret økonomisystem med priser ned til 99 kroner om måneden.
Pastel Software leverer ERP-systemer til primært produktionsvirksomheder.

Mangearmet løsning

Octopus udviklet og solgt af Paarup Hansen er målrettet virksomheder inden for handel, service og produk­tion.
Schilling udvikler og sælger kombinerede ERP- og e-publishing-løsninger.
SoftBASE udvikler og sælger ERP-software.
Sonlinc udvikler og sælger ERP-software.
Summasummarum er et mindre system til økonomistyring målrettet brugere med kun lidt eller ingen erfaring med bogføring.
Bording Data leverer sin egenudviklede ERP-løsning Unistar, der især egner sig til virksomheder med store krav til logistik og mange transaktioner.
ME Management Enterprise udvikler og sælger firmaets eget ERP- og CRM-system.
Winfinans Mini findes i en gratis udgave, der dog er begrænset til 1.500 transaktioner om året. Kernen er økonomistyring med tillægsmoduler, to versioner til henholdsvis foreninger og erhverv.
WinKAS Pro har 14 år på bagen på det danske marked og henvender sig i
E-conomic.dk med et økonomiværktøj til små og mellemstore virksomheder.
WinKompass 3 er udviklet af FK-Data og baserer sig på åbne standarder og Microsofts SQL-server.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere