Artikel top billede

Microsoft lancerer værktøj til social bogmærkning

Microsoft kaster sig ud i social bogmærkning tidligt i september med udgivelsen af den første version af et nyt værktøj med teknikerne som målgruppe, udtaler virksomheden.

Computerworld News Service: Microsoft, som i maj udgav en preview-version af sin applikation til social bogmærkning, tilføjer nye funktioner til den første rigtige version, såsom muligheden for at abonnere på bogmærknings-tags via RSS og at importere bogmærker fra andre bogmærkningssites såsom Delicious.

Microsoft fokuserer sin applikation på de sites, der tilbyder fora og support til udviklere og designere. Siden udgivelsen af preview-versionen til de nye MSDN, TechNet og Expression-sites, er tusindvis af professionelle it-brugere begyndt at bruge applikationen til at "gemme deres web-favoritter online, dele dem med andre, se hvad andre it-professionelle gemmer som bogmærker og til at netværke," bemærker Microsofts John Martin i et blogindlæg.

Martin er den ledende fortaler for servere og online værktøjer hos Microsoft.

Det vil du kunne

I udgivelsen, der kommer tidligt i september, vil Microsoft tilføje:

- Muligheden for at abonnere på tags eller folk: Brugere kan følge et tag eller en anden bruger, der gemmer bogmærker, gennem et abonnement på et RSS-feed.

- Søgning efter personer ved hjælp af brugernavn og andre kriterier.

- Importværktøjer: Den ny applikation vil tilbyde et værktøj, der lader brugere importere deres favorit-bogmærker fra Microsoft Internet Explorer og Delicious.

- En bogmærknings-widget: Brugere, som har deres egen blog eller hjemmeside, kan offentliggøre bogmærknings-widget'en for at gøre det lettere for andre brugere at bogmærke denne blog eller hjemmeside direkte til deres sociale bogmærker på MSDN, TechNet og Expression. De, der har offentliggjort denne widget vil således få trafik på deres sites, når en bogmærket side offentliggøres i de sociale feeds på Microsofts globale site.

Den første version af applikationen vil være tilgængelig på kinesisk, tjekkisk, engelsk, fransk, tysk, italiensk, japansk, koreansk, portugisisk, russisk og spansk.

Kritik af preview-version

Med denne første version er Microsoft kommet nogle af de bekymringer i møde, der i diverse brugerfora blev luftet denne sommer af brugere af preview-versionen.

Nogle af de omtalte problemer fra preview-versionen er der dog ikke blevet taget hånd om.

For eksempel bemærkede en bruger ved navn Gaja Kannan om preview-versionen, at "den eneste måde, hvorpå bogmærkerne her ville være brugbare for mig, ville være at samle dem alle sammen på et sted, enten på Delicious eller på MSDN-foraene."

September-versionen samler op på Kannans problem, men ikke på det spørgsmål som "Slash71" stiller, om at applikationen tilbyder en "fantastisk og længeventet funktionalitet" fra Microsoft

"Men nu er spørgsmålet for enhver, der bruger SharePoint i deres virksomhed (hvilket betyder… for rigtig mange mennesker!): Hvornår kan vi forvente, at denne funktionalitet bliver integreret i vores SharePoint-server? … Selvfølgelig kunne vi ikke være mere ligeglade med 'endnu et Delicious-produkt', på nær hvis det tilbyder noget, som vi faktisk kan bruge i virksomheden. Er der nogen ideér?"

Adam Ostrow, som blogger på Mashable, bemærkede, at mens ingen af de funktioner, der nu tilføjes preview-versionen, vil få Microsofts produkt til at hæve sig over konkurrenterne, så kan det potentielt appellere til de Digg-, Delicious-, og Reddit-brugere, som savner dengang, hvor disse sites næsten udelukkende havde teknologinyheder.

"Og ved at lancere applikationen til brugerne af Microsofts populære teknologi-sites først, så er det sandsynligt, at der netop seedes det indhold, som udviklere helst vil have," tilføjer Ostrow.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere