Artikel top billede

McAfee opkøber Secure Computing

Sikkerhedssoftware-leverandøren McAfee haft travlt med at opkøbe andre produkter til sin portefølje. Seneste nye virksomhed i folden er netværksspecialisten Secure Computing.

Computerworld News Service: Leverandør af sikkerhedssoftware McAfee har indgået aftale om at købe netværksspecialisten Secure Computing for omkring 2.355 millioner kroner (465 millioner dollar).

Blandt Secure Computings produkter finder man Webwasher, der er et værktøj til at filtrere virksomheders webtrafik, Ironmail, der giver krypterede mail-servere, Sidewinder, som er virksomhedens serie af firewalls samt SnapGear VPN-produkter til virtuelle private netværk.

Med dette opkøb håber McAfee at udvide sin 'security-as-a-service'-portefølje og at sælge flere produkter og tjenester til Secure Computings 22.000 kunder på verdensplan.

Med sine eksisterende netværkssikkerhedstjenester, forventer virksomheden, at dens samlede årlige salg af netværkssikkerhed stiger til omkring 2.533 millioner kroner. McAfees årsomsætning fra alle produktlinjer løber samlet op i 6,6 milliarder kroner.

Opkøbet vil fordoble McAfees omsætning fra netværkssikkerhed, ifølge Chris Kenworthy, virksomhedens senior vice president for den globale markedsføring.

McAfee har til hensigt at gøre Secure Computing til en del af sit forretningsområde for netværkssikkerhed, der er under ledelse af Dan Ryan. Virksomhederne forventer at lukke aftalen omkring slutningen af fjerde kvartal afhængig af godkendelse fra aktionærer og myndigheder.

Indtil da er det ikke muligt at tegne detaljerede planer for integreringen af de to virksomheders forretninger og produkter, ifølge Kenworthy.

Men ifølge Kenworthy er der dog et område, som McAfee vil give sig i kast med med det samme, og det er oprettelsen af en integreret administrationskonsol til de to virksomheders netværkssikkerhedsprodukter, på samme måde som McAfee tilbyder integreret administration af sine slutpunktssikkerheds- og databeskyttelsesprodukter gennem sin ePolicy Orchestrator-konsol.

Hamstrer virksomheder

Ligesom andre virksomheder i denne sektor har McAfee haft travlt med at opkøbe andre produkter til sin portefølje. I august meddelte virksomheden opkøbet af Reconnex, en leverandør af risikostyringsværktøjer, for 233 millioner kroner.

Sidste år var det krypterings- og adgangskontrol-leverandøren SafeBoot, der blev opkøbt for 1.772 millioner kroner (350 mio. USD), og i 2006 købte McAfee den israelske databeskyttelsesvirksomhed Onigma for 101 millioner kroner.

"McAfees strategi er at blive eneleverandør til organisationers sikkerhedsbehov," siger Chris Kenworthy.

McAfee kan foretage opkøb for at kunne give sine kunder værktøjer til at håndtere nye trusler - men disse kunne lige så vel udvikles internt eller gennem partnersamarbejder, ifølge Chris Kenworthy.

En ting er sikkert: Fremtidige opkøb vil forblive fast forankret i domænet for it-sikkerhed og risikostyring. "Vi er fokuserede. Vi laver ikke computerspil. Og vi laver heller ikke storagesystemer," udtaler Chris Kenworthy.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere