Artikel top billede

En holden mand. Karsten Ree har fået alle pengene kontant. Ingen aktier i eBay. - Foto: Jakob Boserup (Foto: Jakob Boserup / Jakob Boserup)

Karsten Ree: Masser af kontanter og besked til Zepto

Karsten Ree har sikret sig mod typisk dot-com-fælde. Og så har han en ting eller to at fortælle pc-producenten Zepto, som han ejer en del af.

Efter gårsdagens salg af Den Blå Avis til eBay er Karsten Ree blevet en holden mand.

Over to milliarder danske kroner betalte den amerikanske auktionsgigant for det danske annonceimperium.

Og det er penge, Karsten Ree ikke lader gå op i røg, som det er sket for andre dot-com-eventyrere.

Det er før set, at svimlende formuer er blevet decimeret efter store kursfald.

Går ikke i dot-com-fælde

Det var for eksempel tilfældet i 2000, da den danske søgeportal Jubii blev opkøbt af den tysk-spanske søgeportal Lycos Europe for 850 millioner kroner. Købesummen til Jubii-stifterne faldt i Lycos-aktier, som siden faldt voldsomt i værdi.

Samme scenario har Karsten Ree sikret sig mod ved salget af Den Blå Avis til dot-com-selskabet eBay. De 2,1 milliarder, som eBay pungede ud, er ikke faldet i aktier, bekræfter Karsten Ree over for Computerworld.

"Jeg har fået alle pengene kontant," siger han og tilføjer, at der sågar skulle være dækning på den gigantiske check.

Zepto skal tage sig sammen

Karsten Ree har imidlertid ikke fået blod på tanden efter at investere yderligere i hverken dot-com- eller it-firmaer.

Han ejer dog stadig 10 procent af den danske pc-producent Zepto, men han lader forstå, at han i grunden er for gammel til den slags.

"Jeg tilhører jo en årgang, der i virkeligheden synes det dér er noget fnadder," som han siger på vej til bestyrelsesmøde i netop Zepto.

Han afviser dog, at han er på vej til at sælge sin andel lige nu.

"Aktierne er jo ikke ret meget værd. De har hårde tider," siger han, men lægger samtidig ikke skjul på, at han forventer mere af Zepto, end han hidtil har set.

- Hvad vil du sige på bestyrelsesmødet?

"Jeg siger, de skal stramme balderne og gå lidt mindre op i deres ferieboliger i Spanien og deres Porscher, så forretningen bliver mere seriøs. Hvis det overhovedet er muligt, så skal man fandengalemig finde ud af noget snart, for det er svært at konkurrere med alt det, der sker," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere