50 it-pionerer: 41-45

Tilbage til oversigten

41. Jon Postel
Hvordan flytter man fra en IP-adresse til en anden?
Nemt, takket være Jon Postel, den såkaldte "Father of DNS" - systemet der oversætter 70.42.185.10 til http://www.pcworld.com/.

Jon Postel lagde også en del arbejde i protokollerne TCP/IP og SMTP med sin udarbejdelse af omkring 200 dokumenter med internetspecifikationer.

Men Jon Postel udtænkte ikke bare DNS-systemet - han kørte det selv i flere år som stiftende leder af the Internet Assigned Numbers Authority (en stilling der ledte ham ind i en mindeværdig konflikt med Bill Clintons forskningsrådgiver, da han forsøgte at flytte kontrollen af DNS fra Network Solutions til IANA). Jon Postel døde i 1998.

42. Alan Emtage (Bill Heelan/Mike Parker)
Før Google - endda før internettet - var folk nødt til at udtænke en metode til at finde filer og programmer, der gemte sig på FTP-servere rundt omkring i verden.

Løsningen var Archie - en applikation fra 1990, der blev opfundet af en student på McGill University, Alan Emtage, med hjælp fra Bill Heelan og Mike Parker.

I sin oprindelige form kontaktede Archie fjerntliggende FTP-servere regelmæssigt og havde en lokal liste over alle de filer, de indeholdt, så de let kunne indekseres. Det lyder måske simpelt for nutidens standarder, men det inspirerede alt ved den måde, vi i dag arbejder med søgninger - lige fra internettet til desktoppen.

43. Trip Hawkins
Electronic Arts er en af de få rene software-virksomheder, der stadig spiller en vigtig rolle 25 år efter, at den blev stiftet.

Og Electronic Arts ville nok overhovedet ikke have eksisteret, hvis det ikke var for gaming-pioneren Trip Hawkins. Han så nemlig tilbage i 1982 en fremtid i konsoller og computerbaserede spil.

Trip Hawkins tog ind i hardwarens univers - han forlod EA for at lancere 3DO i 1991. Her fik han dog mindre succes, men hans første opfindelse trives stadig.

44. Arianna Huffington
Den politiske kommentator Arianna Huffington har haft en kæmpe indflydelse på teknologien, men den er først blevet øremærket for nylig. Hun brugte sin karriere i Washington D.C. som journalist, forfatter, ekspert og tekstforfatter til tv-shows.

Men i 2005 lancerede hun et lille online-projekt ved navn The Huffington Post, som hurtigt blev et af nettets mest magtfulde politiske talerør.

Mere end noget andet har HuffPo bevist, hvor meget magt blogging har, og det har tiltrukket berømte skribenter lige fra John Kerry til Jamie Lee Curtis, der alle er ivrige efter at ytre deres holdninger gennem Arianna Huffingtons medie.

45. Susan Kare
Susan Kare er endnu en Macintosh 1.0-innovator. Hun arbejdede bag kulisserne, men stod bag afgørende opfindelser.

Hendes tidligste bedrift var at designe de skrifttyper, der fulgte med Macintosh. I dag arbejder Susan Kare som uafhængig designer: Hun designede kortene til Windows' populære spil Solitaire og designer nu Facebook-funktionen "Gifts".

Tilbage til oversigten

Foto: 41. IDG News Service. 42. Michael Rhodes. 43. Digital Chocolate. 44. Huffington Post. 45. Susan Kare.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere