Artikel top billede

Storage har høj prioritet på trods af økonomisk krise

Selvom krisen har fået massevis af it-afdelinger til at snakke om ansættelsesstop og fyringer, ser det ikke ud til, at storage er et område, som virksomhederne har tænkt sig at spare penge på.

Computerworld News Service: Krisen kradser, men storage-området ser ikke ud til at blive synderligt ramt.

Årsagen er simpel, mener flere deltagere ved konferencen Storage Networking World.

Selvom økonomien kæmper, fortsætter mængden af kritiske data, der skal lagres sikkert, nemlig med at stige, og der er ingen tegn på, at det stopper foreløbig.

Gary Pederson, storage manager for byen Plano i Texas siger, at it-afdelingen fortsætter med sine projekter som planlagt.

Datamængder vokser fortsat

Han tilføjer, at mængden af indkommende data langt fra bliver reduceret på trods af den økonomiske nedtur.

"Det vælter ind med data, og vi er nødt til at følge med, for ellers synker vi," siger han.

For at kunne klare den uendelige strøm af data overvejer Plano at installere nyt storage-udstyr og storage area-netværk (SAN).

Overvejer billige løsninger

Byen, der har 255.000 indbyggere, bruger i dag en Fibre Channel SAN, der giver tilstrækkelig båndbredde og performance.

Men Gary Pederson overvejer billigere alternativer - for eksempel iSCSI-teknologi.

Han deltog i konferencen for at få bedre kendskab til teknologier, der kommer om et år eller to. "Jeg vil se, hvilke muligheder der er, så vi kan forberede os," siger han.

Unikke diagrammer

Paul Pollei, information systems manager hos Materials Transportation i Texas siger, at den økonomiske nedtur ikke har påvirket finansieringen af et dokumentstyrings-projekt, hun står i spidsen for.

Materials Transportation har produktdiagrammer helt tilbage fra 1946, hvor virksomheden blev stiftet, og medarbejderne skal bruge dokumenterne, når kunder ringer for at få support eller bestille reservedele.

"Det hele er kundetilpasset, så vi har unikke diagrammer for alt udstyr, vi sælger," fortæller Paul Pollei. "Vi har tænkt os at digitalisere det hele."

Men det kræver et nyt storage-system, der er langt mere avanceret end det lille basale SAN, virksomheden bruger i dag.

Hendes mission med at deltage i Storage Networking World var at finde produktinformationer og potentielle leverandører til storage-delen af projektet.

Økonomien påvirker heller ikke storage-planerne hos Leprechaun LLC, fortæller network storage engineer Ann Jones.

"Vi skal til at købe ny storage- og backup-teknologi. Vi får flere data online, end vi kan klare," siger hun.

It-afdelingen i byen Bryan i Texas er på andet år af en treårig disaster recovery-plan, der skal hjælpe med at beskytte byens systemer mod datatab og downtime.

It-chef Gustavo Roman siger, at eftersom byens regnskabsår begyndte den 1. Oktober, forventer han, at projektet fortsætter som planlagt.

"Vi vil helst undgå en ureflekteret reaktion på de økonomiske problemer," siger han, men tilføjer, at det er muligt, at projektet støder på finansieringsproblemer i fremtiden, hvis krisen fortsætter.

James McCartney, systems programmer på University of Arkansas fortæller ligeledes, at selvom de økonomiske kan få betydning for skolens budgetter i fremtiden, er det ikke sket endnu.

Men selv før den globale økonomiske krise virkelig slog igennem for nogle uger siden, sagde James McCartney, at han havde planer om at kigge efter måder at spare penge på storage til Storage networking World.

Storage-virtualisering kunne være en mulighed, siger han. Universitetets it-afdeling udforsker også ideen om at lave flere storage-strenge, så mindre kritiske data kan opbevares på billigere storage-systemer.

"I øjeblikket har vi det hele liggende på dyre storage-produkter, så vi vil prøve at finde ud af, hvordan vi kan skære lidt ned på dette område."

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere