Artikel top billede

Mike Nash, vicepresident for Windows Product Management, lover, at overgangen fra Windows Vista til Windows 7 bliver nem.

Microsoft: Enkelt at skifte fra Vista til Windows 7

Overgangen til Windows 7 fra Windows Vista bliver nem, lyder det fra Microsoft. Men hvad hvis man skifter fra XP?

Den hvide elefant (betegnelse for en ting, der er vanskelig at have med at gøre, og som har kostet langt mere, end den egentlig er værd, red.) er på besøg på andendagen af Microsofts udviklerkonference.

Alle ved, at den er i rummet, men ingen nævner den.

Da Mike Nash, vicepresident for Windows Product Manager, i et pressemøde med europæiske journalister skulle fortælle om planerne for Windows 7, brugte han meget tid på at fremhæve fordelene ved Windows Vista og Windows 7.

Windows Vista havde blandt andet gjort meget for sikkerheden, og Windows 7 forbedrer sikkerheden yderligere ved blandt andet at kryptere memorysticks med Bitlocker, lyder det fra Mike Nash.

Flere gange nævner han også, at overgangen fra Vista til Windows 7 vil blive relativ smertefri.

Skifte fra Windows XP til Windows 7

Da Computerworld spørger, hvad virksomheder, der ønsker at gå direkte fra Windows XP til Windows 7, kan forvente, svarer Mike Nash:

"Det vil altid være nemmere at gå fra Vista til 7 end fra XP til 7. Men vi vil sørge for, at vi har værktøjer til at hjælpe kunder med at gå fra Windows XP til Windows 7. En række af de værktøjer vil være udvidelser af værktøjerne til at gå fra Windows XP til Vista."

Han understreger, at skiftet mellem Windows XP og Windows Vista er større end mellem Windows Vista og Windows 7.

"Der var ændringer i device driver-modellen og i applikationsmodellen, da vi skiftede fra Windows XP til Windows Vista. Vi laver ikke den slags store ændringer igen, når vi går fra Windows Vista til Windows 7," siger Mike Nash.

Systemkrav ikke specificeret

Da Steven Sinofsky præsenterede Windows 7 på udviklerkonferencens keynote, nævnte han, at han selv anvendte Windows 7 på en netbook med en GigaHz CPU udstyret med en 1 gigabyte RAM.

Derfor spørger Computerworld Mike Nash, om det var det minimale hardwarekrav, som Windows 7 lige kunne klare sig med, eller om det er et anbefalet hardwarekrav, hvor Windows 7 kører fint.

Mike Nash kan ikke give nogen konkrete specifikationer på, hvilke hardwarekrav Windows 7 har.

Mike Nash svarer, at hardwarekrav endnu ikke er fastlagt, men at et krav til Windows 7 er, at det skal køre bedre end Windows Vista.

"Vi vil have, at Windows 7 kører lige så godt og hurtigt, hvis ikke bedre, end Windows Vista på den samme maskiner," lyder det fra Mike Nash.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere