Artikel top billede

Den amerikanske business-portal Accoona er købt af Masterseek med Rasmus Refer i spidsen.

Dansk it-mand køber amerikansk søgemaskine

Danskeren Rasmus Refer, der står bag firmasøgeportalen Masterseek, har købt den amerikanske ditto, Accoona.

Den danske it-iværksætter Rasmus Refer er klar til endnu et dot.com-eventyr. Med opkøbet af den amerikanske erhvervsportal Accoona håber han at sætte sig tungt på markedet for søgning i firmainformationer.

"Målet med Masterseek er at blive blandt de to-tre største business-søgemaskiner. Vi køber Accoonas søgeteknologi og domænefaciliteter. Det omfatter data og de samarbejdsaftaler, der ligger," siger han.

Umiddelbart kunne man dog godt foranlediges til at tro, at Rasmus Refer har købt om ikke katten i sækken, så i hvert fald en boble, der allerede er bristet.

Overtager lukket søgemaskine

Accoona måtte nemlig i oktober i år meddele, at den hårde konkurrence på søgemarkedet havde tvunget Accoona til at lukke.

Det skræmmer dog ikke den danske it-iværksætter, der selv har flere konkurser i bagagen.

"Lukningen har ikke påvirket trafikken til sitet, selvom det har været nede," siger Rasmus Refer og påpeger, at han mener, Masterseek har, hvad der skal til for at gøre siden profitabel.

Børsen venter - men hvilken?

"Masterseek har allerede på nuværende tidspunkt et setup, der gør, at vi vil have positiv drift allerede fra 1. januar. Vi har allerede hele maskineriet og crawler-teknologien og mener på den baggrund, at der vil være en masse besparelser i, at vi overtager Accoonas aktiviteter. Så rent økonomisk mener vi godt, vi kan få det til at hænge sammen," siger han.

Pengene skal komme fra en betalingsordning, som virksomhederne skal tilmelde sig.

"Virksomhederne kommer til at betale et beløb for at være optaget på Masterseek. Vi har lavet test på telemarketing og email og det ser ud til at fungere rigtig, rigtig godt. Det kan i hvert fald løbe rundt," siger Rasmus Refer.

Børsen venter - men hvilken?

Tidligere på året proklamerede Masterseek, at intentionen var at blive børsnoteret. Den plan har selv den nuværende økonomiske krise ikke kunnet ændre på.

"Jeg kan ikke nævne hvilken børs, men Masterseek bliver børsnoteret næste år. Der er en børsnotering forude," siger ham.

Rasmus Refer erkender, at hans fortid med flere konkurser i bagagen har lært ham lidt om, hvad der skal til for at drive forretning.

"Jeg er entreprenør og investor og har i halvfemserne været med til at stifte selskaber, hvor flere af dem måtte dreje nøglen om. De gange, hvor jeg har været med, har det været mindre selskaber, hvor der simpelthen ikke har været stærk nok ledelse. Jeg har lært, at det er vigtigt med en stærk ledelse og bestyrelse, hvis man skal bygge et stort selskab op," siger han.

Masterseek har omkring 60 ansatte. Rasmus Refer ønsker ikke at oplyse firmaets omsætning eller købsprisen på Accoona.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere