Artikel top billede

Bo Martinsen, koncernchef i Norriq, er flyttet til Luxembourg med familien, og derfra skal offensiven styres.

Opkøb skal gøre Norriq til europamester

Netpartner skal sørge for at, Norriq bliver Europas førende Microsoft-leverandør. Norriq er en af de virksomheder, som har haft gavn af finanskrisen.

Med opkøbet af NetPartner er Norriq gået i gang med ekspansionen i Europa, hvor forventningen er at blive Europas førende Microsoft-leverandør.

Opkøbet skal styrke kerneforretningen inden for infrastruktur og ERP-løsninger baseret på Microsoft Dynamics.

"Det er et perfekt match, vi komplementerer hinanden på mange forretningsområder. Vi har haft en vision om at levere 360 grader rundt om kunden, og det kan vi nu. Alle ved, at Norriq er stærk på NAV (det gamle Navison, red.), samtidig har Norriq også haft en del infrastruktur," siger administrerende direktør for Netpartner Marius Jeppesen.

"Vores kernekompetence er infrastruktur, hosting, udviklingsopgaver og telefoni. Lægger man de områder sammen, har man det som ethvert firma har brug for," tilføjer han.

Større kompetencer

Marius Jeppesen er begejstret for, at koncernen som helhed kan varetage næsten alle opgaver for en kunde, fordi opkøbet har sørget for kompetencer inden for alle de områder.

Hos Norriq har man længe været opmærksom på Netpartners potentiale.

"Vi har et ønske om at styrke vores infrastruktur-forretning, og Netpartner havde ønske om at styrke sin Dynamics-forretning. Desuden er det også et vigtigt element for os, at Netpartner har investeret i områder, som vi har i vores strategi," siger koncernchef Bo Martinsen.

"I stedet for at starte området op selv, er der nogen, der har gjort det grove arbejde for os til at starte med."

Finanskrisen har også sørget for, at Norriq har fremskyndet opkøbene, for det er blevet nemmere at købe i takt med, at krisen har tvunget andre virksomheder i knæ. I stedet for selv at opsøge, er det nu virksomheder, der kontakter Norriq med et opkøbstilbud.

"Netpartner er i en situation, hvor de ikke selvstændigt kan udvikle sig yderligere inden for de nuværende rammer, hvilket til dels skyldes finanskrisen. Netpartner er en ekstrem interessant virksomhed, der tilbyder nogle helt unikke løsninger og har nogle af branchens dygtigste specialister i IP-telefoni, hosting og infrastrukturløsninger," siger Bo Martinsen.

Brug for kapital

Parterne er blevet enige om ikke at oplyse købesummen. Men Bo Martinsen har et større trecifret millionbeløb til rådighed til sine fremtidige opkøb.

Udviklingen kunne ikke fortsætte uden kapital hos Netpartner.

"For at starte nye områder op, skal man have kapital. Hvis vi fortsat skal vækste og ansætte nye folk, kræver det, at vi har et vækstgrundlag. Kapital er en del af det, og den bliver sværere at skaffe. Og Norriq har et godt kapitalgrundlag," forklarer han.

Samtidig nævner direktøren, at Norriq har en masse kunder, som er potentielle kunder af alle produkter, Netpartner har.

Marius Jeppesen har kendt folkene bag Norriq i mange år og har flirtet med dem i lang tid.

"Men vi har flirtet en del mere i det nuværende år, som så er endt med opkøb. Der har været andre virksomheder i sigtekornet, men ikke nogen andre, man kan sætte personer på," siger han.

Marius Jeppesen fortsætter i spidsen for Netpartner.

Opkøb om få uger

Norriq-koncernen i Danmark kommer til at bestå af to selskaber. Norriq Danmark, som leverer NAV- og C5-løsninger, og Norriq Netpartner kommer til at stå for infrastruktur, hosting, udviklingsopgaver, share points og telefoni. Den samlede koncern kommer dermed til at tælle 300 medarbejdere.

Koncernchef i Norriq Bo Martinsen er flyttet til Luxembourg med familien, og han giver udtryk for, at offensiven skal styres herfra. Hvis alt går som planlagt gennemfører Norriq det første opkøb om et par uger.
Inden for et halvt år regner Bo Martinsen med at indtage fire lande.

"Det bliver lidt af et epicenter for, hvor vores akvisitationer formentlig kommer til at være. Du kan sætte en passer i Luxembourg og lave en rimelig stor cirkel, hvis du vil regne ud, hvor vi kommer til at gennemføre de første opkøb," siger han.

Norrig er ejet af fire store færøske investorer, Eik bank, det færøske teleselskab, et forsikringsselskab og den største it-virksomhed Formula.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere