Artikel top billede

"Vi er simpelthen nødt til at få vækst i omsætningen. Derfor synes vi, tiden er inde til et skifte," siger bestyrelsesformand i TDC, Vagn Sørensen, om årsagen til Jens Alders fyring. Foto: Jørgen True/TDC

TDC-formand: Vi er nødt til at forbedre omsætningen

Den fyrede koncernchef i TDC, Jens Alder, er fortid, fordi omsætningen ikke voksede i tilstrækkelig grad. Det skal den nye mand på posten, Henrik Poulsen, rette op på.

Bestyrelsesformand i TDC, Vagn Sørensen, mener, at TDC har brug for at skifte fokus. Omsætningen skal igen op i omdrejninger.

"Hvis man læser TDC's resultat, så har det været kendetegnet ved, at omsætningen har stået stille, men vi har forbedret marginalerne gennem effektiviseringer. Det kan man godt gøre et stykke tid, men på længere sigt at vi simpelthen nødt til at få vækst i omsætningen. Derfor synes vi, tiden er inde til et skifte," siger han.

Vagn Sørensen mener altså ikke, Jens Alder var den rette til netop den opgave - at øge omsætningen.

"Hvis du spørger Jens Alder, så er jeg sikker på, han vil sige, han er cost-cutteren. Man har alle et primært fokus," siger Vagn Sørensen og afslører, at netop cost-cutting ikke længere er televirksomhedens primære fokus.

Kunderne skal i fokus

I stedet skal TDC altså nu til at forbedre omsætningen.

"Uden at tabe det hidtidige fokus, så har vi i bestyrelsen sagt, at nu skal vi have et større fokus på simpelthen at forbedre omsætningen. Toplinjen skal hæves igen," siger han.

Til det formål har Vagn Sørensen og den øvrige bestyrelse fundet, at Henrik Poulsen er den bedste mand til posten.

"Vi behøver en profil, som er mere kommercielt rettet. En, der i højere grad sætter kunde- og markedsspørgsmål på toppen af sin agenda," siger han.

Ikke en pludselig beslutning

Selvom flere analytikere i morges blev taget på sengen, er der dog ikke tale om en pludselig beslutning, forsikrer Vagn Sørensen.

"Det er selvfølgelig ikke noget, der er sket indenfor den sidste uge. Det er noget, vi har arbejdet med et par måneders tid," siger han.

Vagn Sørensen afviser, at et salg af TDC er på trapperne, men medgiver, at den nye topchef er tænkt ind i planerne, hvis det skulle ske.

"Der er ikke noget, der er nært forestående. Men der har været spekuleret i en reintroduktion på børsen, og skulle det være den vej, vi vælger, så er horisonten to til fire år fra nu af," siger han.

"Med Henrik Poulsen har vi også valgt en langsigtet løsning, så skulle det være således, at der bliver foretaget salg indenfor den tidshorisont, så er Henrik Poulsen kun 41 år, så der er god sandsynlighed for, at han kan sidde med ved et eventuelt salg og også på den anden side," siger bestyrelsesformand Vagn Sørensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere