Artikel top billede

KMD-salg på vej ind i afgørende fase

KMD-salget er på vej ind i den afgørende fase. Et par store spillere er stadig inde i spillet om den offentligt ejede kæmpevirksomhed.

KMD's kurs på rygtebørsen er skyhøj i disse dage. Ingen vil dog bekræfte deres interesse for den store offentligt ejede it-virksomhed.

Flere kilder bekræfter dog, at en eller flere købere er ved at lave due diligence-undersøgelser på virksomheden. Det betyder, at et salg kan være nært forestående.

For kort tid siden kunne Computerworld fortælle, at KL, der ejer KMD, blev klar med en såkaldt transaktionsaftale, der beskriver, hvilke krav en kommende køber skal overholde.

Flere interesserede købere har trukket følehornene til sig. I denne uge har Asger Jensby smidt håndklædet i ringen, mens NNIT og den norske it-gigant EDB Business Partner begge har meldt sig ud af kapløbet.

Og selv om de to it-giganter IBM og CSC er tavse om sagen i offentligheden, lader de begge til at være ude af kapløbet.

I branchen hedder det sig nemlig, at både IBM og CSC vil få problemer med konkurrencemyndighederne ved en overtagelse af KMD.

Miracle-direktør Mogens Nørgaard var på et tidspunkt på banen med udsagn om, at han ville finde midler til at købe KMD, og han er endnu ikke klar til at strække våben, selv om investorkronerne langt fra hænger på træerne for tiden.

Kunøe stadig med

En af de aktører, der fortsat ligner en seriøs kandidat, er it-investor Ib Kunøe.

Computerworld fanger ham på telefonen under en frokost i Oslo.

"Jeg har ingen kommentarer," siger han.

To af de virksomheder, der også kunne have en interesse i at købe KMD er Capgemini og SAP.

Capgemini vil ikke kommentere på rygter om opkøb, og hos SAP Danmark afviser nordisk direktør Henrik Rasmussen, at SAP er involveret i forhandlinger.

Og KMD's ejere i kommunernes organisation, KL, lyder som et ekko af it-virksomhederne: Ingen kommentarer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere