Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Justitsminister beklager tinglysnings-forsinkelse

Tinglysningen skal virke, indtil den nye digitale version er klar næste år. Sådan lyder beskeden fra justitsminister Brian Mikkelsen, efter den seneste forsinkelse af systemet.

Det er afgørende for samfundsøkonomien, at tinglysningen fungerer. Derfor skal domstolene også gøre, hvad der skal til for at undgå forsinkelser i tinglysningen på grund af den tredje udsættelse af det digitale tinglysningsprojekt.

Sådan lyder det i en mail til Computerworld fra justitsminister Brian Mikkelsen (K), som understreger, hvor vigtigt tinglysningssystemet er.

"Tinglysningssystemet er centralt for beskyttelsen af rettigheder over fast ejendom og dermed for samfundsøkonomien. Det er derfor af allerstørste vigtighed, at driften af tinglysningen kan fortsætte på et tilfredsstillende niveau indtil ikrafttrædelsen af det nye system," skriver justitsministeren.

Han tilføjer, at der arbejdes på at sikre nok medarbejdere til at drive tinglysningen.

"Domstolsstyrelsens arbejder derfor på at fastholde de erfarne tinglysningsmedarbejdere, så udsættelsen ikke medfører forsinkelser," skriver Brian Mikkelsen.

I sidste uge kunne Computerworld fortælle, at tinglysningen stadig fungerer på et tilfredsstillende niveau, men mange medarbejdere har forladt tinglysningen. Et lavt antal tinglysningssager betyder for tiden, at der ikke er stort pres på tinglysningen.

Formanden for Danske Boligadvokater, advarede dog om, at den situation hurtigt kunne ændre sig, hvis der kommer en bølge af lånekonverteringer.

Holder fast

Justitsminister Brian Mikkelsen beklager forsinkelserne, men han mener ikke, at der var noget valg.

"Det er naturligvis beklageligt, at den digitale tinglysning ikke kommer i gang til januar, som det hidtil har været forudsat. Situationen er imidlertid den, at de nødvendige tekniske systemer ikke vil være klar i januar," skriver Brian Mikkelsen og tilføjer:

"En udsættelse er derfor desværre nødvendig for at få de tekniske løsninger på plads og for at få gennemført de nødvendige tests af systemet."

Justitsministeren mener desuden, at det er vigtigt at understrege, at projektet stadig har stor opbakning trods de tre forsinkelser.

"Det er dog vigtigt for mig at fremhæve, at der hos både Domstolsstyrelsen, leverandøren, konsulenterne og den finansielle sektor fortsat er fuld tillid til projektet," lyder det i ministerens kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere