Artikel top billede

Sådan finder du ud af, om din pc kan køre Windows 7

InfoWorld står bag et nyt kompatibilitetsværktøj, du kan bruge til at tjekke, om din pc er egnet til at køre Windows 7.

Computerworld News Service: Et nyt program fra InfoWorld er en del af Microsofts gratis overvågningsværktøj Windows Sentinel PC.

Det virker måske overflødigt, men efter al balladen med Vista, hvor mange systemer, der var certificerede som 'Vista Capable', viste sig at være alt andet end kompatible, kan man ikke vide sig sikker.

Du kan ganske enkelt ikke regne med, at Microsoft kommer med en ærlig vurdering af systemkravene til Windows. Og Microsofts partnere er ikke et hak bedre.

Så motivationen bag programmet er, at der er behov for et uafhængigt værktøj, der kan vurdere, om en pc er egnet til at køre den næste version af Windows.

Det kan give dig en ærlig og objektiv vurdering af din pc's runtime-miljø, hvor der er taget højde for hardware-konfiguration, nuværende stress-niveauer og sammensætning af arbejdsbyrde.

Sådan kommer du i gang

Du er nødt til at registrere dig for at få en gratis Windows Sentinel-konto.

Når du har gjort det, kan du downloade og installere DMS Clarity Tracker Agent fra InfoWorlds Windows Sentinel-side og give den tilladelse til at hente data. Det tager et par timer, om du kan bruge computeren som du plejer imens.

Når den er færdig, kan du loade programmet og få at vide, om din pc er bestået testen eller ej. Hvis den ikke har klaret testen, får du at vide hvorfor.

Du kan læse mere om processen på Windows Sentinel-siden på InfoWorld.com.

Det kigger værktøjet efter

Programmet starter med at analysere dit systems hardware. Mere specifikt undersøger det, hvilken type CPU du har, hvor hurtig den er og mængden af installeret hukommelse.

Men eftersom Windows 7 stammer fra Vista, kommer styresystemet formentlig til at stille samme høje krav til ydeevne som forgængeren.

Vores test af den første prerelease af Windows 7, som Microsoft udsendte i slutningen af oktober 2008, bekræfter, at Windows 7 minder meget om Vista og stiller lignende krav til systemet.

Vores erfaring viser, at man skal bruge mindst to CPU-kerner for at få en acceptabel ydeevne med Vista.

Windows 7 vil have samme udgangspunkt, men vil samtidig introducere nye arbejdsbyrder (for eksempel en touch-interface og web-tjenester), som Microsoft først lige er begyndt at fortælle offentligheden om.

Derfor vil vi gerne være på den sikre side ved at stemple alle systemer med mindre end to kerner - eller med flere kerner der kører med mindre end 2GHz - som uegnede til at understøtte en post-Vista Windows-platform.

På samme måde kræver vi på grund af Vistas tendens til at bruge store mængder RAM en hukommelses-konfigurationen på minimum 2GB for Windows 7.

Tjek systemets stress-niveau

Næste punkt på programmet er en analyse af det nuværende systems stressniveau.

Her undersøger programmet tre vigtige områder ved system-loading: maksimal overbelasting af CPU'en, maksimalt hukommelsespres og maksimalt I/O-niveau.

Ved at evaluere en række vægtede medvirkende faktorer - for eksempel antallet af opgaver der venter på at blive udført - beregner det et samlet indeks for hvert område og udregner derefter gennemsnittet af disses indekser for at se, om systemet allerede er tungt belastet.

En overbelastet pc vil - uanset hvor stærk den er - få svært ved at understøtte en tilsvarende arbejdsbyrde oven i et endnu mere komplekst styresystem.

Til sidst tager værktøjet et grundigt kig på sammensætningen af pc'ens nuværende arbejdsbyrde. Den kan være sammensat meget forskelligt fra bruger til bruger.

I nogle tilfælde optager et begrænset antal opgaver størstedelen af de disponible ressourcer, mens arbejdsbyrden andre gange er spredt ud på mange mindre opgaver, der hver især genererer flere opgaver.

Når en arbejdsbyrdes grovhed holdes op imod de tidligere nævnte stressniveauer, hjælper den med at vurdere pc'ens egnethed til at køre Windows 7, idet programmet beregner, hvor meget yderligere arbejdsbyrde, der er tilbage til det nye styresystem.

Bare et smugkig på på Windows 7-kompatibilitet

Vær opmærksom på, at værktøjet til at teste Windows 7-kompatibilitet er ment som en sjov og nem måde at få en generel fornemmelse af dit systems egnethed til at køre et post-Vista styresystem fra Windows.

Det er på ingen måde fyldestgørende og bør ikke erstatte den detaljerede software-testning og de evalueringsprocesser, der er en del af en velorganiseret virksomheds desktop-strategi.

Windows 7 kommer trods alt ikke på markedet før i starten af 2010, og det er ikke til at sige før da, hvad de endelige systemkrav bliver.

Men pre-release-versionen fra oktober er meget veludviklet prerelease, så vi forventer ikke, at den endelige versions krav vil ændre sig meget.

Men vi vil selvfølgelig justere værktøjet, efterhånden som vi får flere oplysninger.

Så husk at nogle systemer, som programmet udpeger som uegnede til at køre Windows 7, måske alligevel vil kunne understøtte styresystemet i begrænset omfang.

På samme måde viser det sig måske senere, at systemer som vi tror vil være i stand til at køre Windows 7, er utilstrækkelige, afhængig af hvordan kravene ændrer sig.

Randall C Kennedy er bidragende redaktør på InfoWorld Test Center og skriver bloggene Enterprise Desktop og Windows Sentinel.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere