Artikel top billede

Fiber-kunder tvinges til højere hastigheder - og priser

Dansk Bredbånd har skruet hastigheden og priserne i vejret for knap 2.000 kunder, der ikke har fået besked på hverken mail eller brev. Dårlig kundeservice, siger Forbrugerrådet.

Fiberselskabet Dansk Bredbånd har en plan om at ensrette tilbuddene til selskabets mange tusinde kunder, der indtil videre har været vidt forskellige hvad angår hastighed og pris.

Derfor skruede Dansk Bredbånd i mandags hastigheden op for alle selskabets kunder, så de minimum har en 10/10 Mbit/s-forbindelse.

Samtidigt har fiberfirmaet skruet op for prisen for 1.822 kunder i Københavnsområdet, der nu skal betale 100 kroner mere om måneden, fordi de bliver tvangs-opgraderet fra 10 Mbit/s til 25 Mbit/s.

Og den ændring er ikke gået ubemærket hen.

"Det er sjældent, at man kan udnytte en 25 Mbit-hastighed fuldt ud, man betaler bare mere. Derudover er ændringerne heller ikke varslet på e-mail eller snail-mail," klager en af Dansk Bredbånd-kunderne, Andreas Szekacs, der tidligere har siddet i Dansk ITs teleudvalg.

Vi har fortalt kunderne om stigninger

Direktør Michael Buchholz fra Dansk Bredbånd erkender, at selskabet har skruet op for hastigheden og prisen, men forklarer, at Dansk Bredbånd rent faktisk har adviseret de berørte kunder.

"Vi har sat prisen op nogle få steder for at ensrette priserne over hele landet. Men vi har både skrevet om stigningerne på vores hjemmeside og nederst på fakturaen," siger Michael Buchholz

For at blive nedgraderet - eller rettere beholde sin oprindelige 10/10 Mbit/s-forbindelse - skal man rette henvendelse til Dansk Bredbånd, som indtil for nylig tog et gebyr på 199 kroner for ulejligheden.

"Det er korrekt, at det i starten kostede nogle penge for at blive på den nuværende hastighed, men det gebyr har vi fjernet midlertidigt," lyder det fra Michael Buchholz.

Dårlig kundeservice

Forbrugerrådet har fået en håndfuld henvendelser fra sure Dansk Bredbånd-kunder, der ikke forstår selskabets prispolitik og mangel på kundeservice.

Rådet har blandt andet diskuteret, hvorvidt oplysninger om prisstigninger i en faktura er på sin plads.

"Man må sige, at hvis oplysningerne om prisstigninger genererer tvivlsspørgsmål og uklarheder hos kunderne, så kunne det nok gøres noget bedre," fortæller Martin Salamon, telepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet.

Han henviser til Forbrugerombudsmandens retningslinjer til teleudbydere, hvor der blandt andet står angående aftaler og senere ændringer i det allerede aftalte:

"Den erhvervsdrivende bør fremsende bekræftelse på indgåede aftaler pr. brev eller på andet varigt medium. Dette kan efter omstændighederne være ved e-mail".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere