Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Teleindustrien vil have Pirate Bay i Højesteret

Telebranchen støtter Tele2 i beslutningen om at tage Pirate Bay-sagen helt til Højesteret.

De danske teleselskaber har besluttet at støtte Tele2-ejeren Telenor i beslutningen om at gå videre til Højesteret med Pirate Bay-sagen.

Det fortæller Jens Ottosen-Støtt, der er formand for telebranchens interesseorganisation Telekommunikations-industrien.

"Vi har noteret os Østre Landsrets standspunkt i sagen. Men vi har stadig vores principielle standpunkt, at vi ikke bør være part i sager mellem rettighedshavere og formodede krænkere," siger Jens Ottosen-Støtt.

Samtidig er telebranchen bekymret over Østre Landsrets afgørelse, fordi begrundelsen er så principiel, fortæller teleformanden.

Dom for vidtgående

Ifølge Jens Ottosen-Støtt er det bekymrende, at begrundelsen forpligter Tele2 til at lukke for adgangen. Ifølge formanden sker dette ikke, fordi brugerne kopierer noget ulovligt, men fordi teleselskaberne ifølge Østre Landsret medvirker til at Pirate Bay kan krænke ophavsretten.

"Men Pirate Bay krænker ikke ophavsretten. Pirate Bay kan højest medvirke til at krænke ophavsretten ved at distribuere BitTorrent-filer. Det vil sige, at grunden til, at vi skal lukke, er, at vi medvirker til at hjælpe en, der muligvis medvirker," siger Jens Ottosen-Støtt.

Ifølge Jens Ottosen-Støtt er rettens begrundelse for, at Tele2 og de andre teleselskaber skal spærre kundernes adgang til Pirate Bay meget vidtgående.

Og det synes Telebranchen er meget vidtgående, forklarer formanden.

"Hvis denne medvirkens-tankegang holder, så er der i princippet intet til hinder for, at der er mange andre større og kendte hjemmesider, som vi kan blive forpligtet til at lukke for, forklarer Jens Ottosen-Støtt.

Før Pirate Bay-sagen kan komme for landets højeste domstol skal Højesteret dog først sige ja tak til at behandle sagen.

Derfor skal det tidligere Tele2 nu søge om såkaldt tredjeindstands-bevilling, som skal godkendes, før sagen kan blive en realitet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere