Artikel top billede

Nu kan danske hæveautomater tale

Dansk Blindesamfund og Danske Bank er i gang med at installere syntetisk tale på hæveautomaterne til fordel for blinde og svagsynede.

Goddag, hvor meget vil du hæve?

Sådan kan det lyde næste gang, du står foran en hæveautomat og skal have lidt kontanter til dagligvarer-indkøb.

Hvis hæveautomaten i løbet af 2009 pludselig begynder at tale til dig, behøver det ikke være skjult kamera.

Danske Bank har nemlig påbegyndt arbejdet med at installere syntetisk tale på hæveautomaterne til fordel for blinde og stærkt svagsynede mennesker.

I første omgang installeres talen på omtrent 100 automater fordelt ud over landet.

"I den omfattende proces med at udskifte og opdatere styresystemet på vores pengeautomater rundt omkring i landet har vi nu fået muligheden for også at installere syntetisk tale på mange af dem."

"Vi er meget glade for samarbejdet med Dansk Blindesamfund, så vi her har kunnet gøre en forskel og i første omgang installere syntetisk tale, der hvor den gavner mest. Det har vi villet gøre i lang tid, og vi er meget tilfredse med, at teknik og logistik nu tillader det," siger Lone Bille Schjødt, privatdirektør i Danske Bank.

Medbring høretelefoner

Når blinde fremover skal hæve penge i automater, skal et sæt høretelefonerne indsættes i et stik i hæveautomaten, og herefter aktiveres talesyntesen.

Derved bliver kunden guidet gennem bankbesøget via talesyntesen.

"Vi har drømt om dette i årevis. I dag bruger nogle af os allerede hæveautomaterne, men da vi ikke aner, hvad der står på skærmen, kan det jo ske, at vi pludselig står med 2.000 kroner i hånden i stedet for de 100 kroner, vi troede, vi havde bedt om.

Ekspeditionen bliver fremover mere brugervenlig for os, og vi håber, at alle andre banker i Danmark snart vågner op og følger Danske Banks gode eksempel," siger Thorkild Olesen, næstformand i Dansk Blindesamfund.

Testpiloter er i gang

I et testforsøg afprøver Dansk Blindesamfunds medlemmer i øjeblikket 18 udvalgte automater i nogle af de største byer (København, Århus, Aalborg, Odense, Fredericia og Lyngby).

Dansk Blindesamfund og Danske Bank vil evaluere anvendeligheden af automaterne, og falder dommen positivt ud, bliver talesyntesen installeret på 100 hæveautomater i resten af landet i løbet af 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere