Nortel lukker og slukker for WiMax

Nortel har annonceret, at de ikke længere vil fortsætte med deres mobile WiMax-virksomhed, og at de dermed også afbryder deres samarbejde med Alverion.

Computerworld News Service: I juni sidste år besluttede Nortel at holde op med at produktudvikle WiMax for i stedet at fokusere på LTE.

I den forbindelse indledtes et samarbejde med Alvarion. Men nu vil Nortel altså ikke længere beskæftige sig med WiMax overhovedet. Dette skridt kommer i forbindelse med firmaets restrukturering, efter det i sidste måned erklærede sig konkurs.

Nortel siger selv, at denne beslutning vil hjælpe firmaet med at indsnævre fokus og med at blive bedre til at administrere investeringer. På samme måde mener Nortel, at beslutningen om at skære WiMax fra vil hjælpe firmaet til at styrke sin profil som operatør, hvilket i længden vil indvirke positivt på konkurrenceevnen.

Nortel fortæller, at de i samarbejde med Alvarion vil sikre, at firmaets tidligere WiMax-kunder kan opnå den support, som de er blevet garanteret.

"Vores succes inden for den trådløse branche har medført, at vi bliver nødt til at fokusere vores energi på firmaets gamle kunder," fortæller Richard Lowe, som er Nortels chef for carrier networks.

"Dette vil give Nortel en stærkere position, når forbruget begynder at stige igen."

Aftalen beskriver blandt andet, hvordan det skal foregå, når Alvarions avancerede RAN-teknologi (Radio access network) skal integreres med Nortels netværksløsninger, backbone-løsninger og internationale tjenester. Samtidig dækker aftalen også Nortels videresalg af Alvarions platform til WiMax-relaterede produkter.

"Vores førsteprioritet er, at vi skal minimere den effekt, som dette får på vores kunder," siger Tzika Friedman, som er administrerende direktør for Alvarion. Han pointerer, at de vil sørge for at arbejde tæt sammen med Nortel om, at sikre at overgangen kommer til at foregå så gnidningsløs som muligt.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Er din virksomhed (måske) på vej ud i skyen? … her er tre mulige strategier og alle de vigtigste overvejelser
For langt de fleste virksomheder er cloud en uundgåelig del af fremtiden. Men hvordan skal man gribe det projekt an? Dette whitepaper fra EG fyldt med værdifulde input til de virksomheder, som står på tærsklen til at tage beslutningen - analyser, refleksioner, opmærksomhedspunkter og anbefalinger, som kan være en støtte i overvejelserne og undersøgelsen forud for beslutningen.