Nortel lukker og slukker for WiMax

Nortel har annonceret, at de ikke længere vil fortsætte med deres mobile WiMax-virksomhed, og at de dermed også afbryder deres samarbejde med Alverion.

Computerworld News Service: I juni sidste år besluttede Nortel at holde op med at produktudvikle WiMax for i stedet at fokusere på LTE.

I den forbindelse indledtes et samarbejde med Alvarion. Men nu vil Nortel altså ikke længere beskæftige sig med WiMax overhovedet. Dette skridt kommer i forbindelse med firmaets restrukturering, efter det i sidste måned erklærede sig konkurs.

Nortel siger selv, at denne beslutning vil hjælpe firmaet med at indsnævre fokus og med at blive bedre til at administrere investeringer. På samme måde mener Nortel, at beslutningen om at skære WiMax fra vil hjælpe firmaet til at styrke sin profil som operatør, hvilket i længden vil indvirke positivt på konkurrenceevnen.

Nortel fortæller, at de i samarbejde med Alvarion vil sikre, at firmaets tidligere WiMax-kunder kan opnå den support, som de er blevet garanteret.

"Vores succes inden for den trådløse branche har medført, at vi bliver nødt til at fokusere vores energi på firmaets gamle kunder," fortæller Richard Lowe, som er Nortels chef for carrier networks.

"Dette vil give Nortel en stærkere position, når forbruget begynder at stige igen."

Aftalen beskriver blandt andet, hvordan det skal foregå, når Alvarions avancerede RAN-teknologi (Radio access network) skal integreres med Nortels netværksløsninger, backbone-løsninger og internationale tjenester. Samtidig dækker aftalen også Nortels videresalg af Alvarions platform til WiMax-relaterede produkter.

"Vores førsteprioritet er, at vi skal minimere den effekt, som dette får på vores kunder," siger Tzika Friedman, som er administrerende direktør for Alvarion. Han pointerer, at de vil sørge for at arbejde tæt sammen med Nortel om, at sikre at overgangen kommer til at foregå så gnidningsløs som muligt.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.