Nortel lukker og slukker for WiMax

Nortel har annonceret, at de ikke længere vil fortsætte med deres mobile WiMax-virksomhed, og at de dermed også afbryder deres samarbejde med Alverion.

Computerworld News Service: I juni sidste år besluttede Nortel at holde op med at produktudvikle WiMax for i stedet at fokusere på LTE.

I den forbindelse indledtes et samarbejde med Alvarion. Men nu vil Nortel altså ikke længere beskæftige sig med WiMax overhovedet. Dette skridt kommer i forbindelse med firmaets restrukturering, efter det i sidste måned erklærede sig konkurs.

Nortel siger selv, at denne beslutning vil hjælpe firmaet med at indsnævre fokus og med at blive bedre til at administrere investeringer. På samme måde mener Nortel, at beslutningen om at skære WiMax fra vil hjælpe firmaet til at styrke sin profil som operatør, hvilket i længden vil indvirke positivt på konkurrenceevnen.

Nortel fortæller, at de i samarbejde med Alvarion vil sikre, at firmaets tidligere WiMax-kunder kan opnå den support, som de er blevet garanteret.

"Vores succes inden for den trådløse branche har medført, at vi bliver nødt til at fokusere vores energi på firmaets gamle kunder," fortæller Richard Lowe, som er Nortels chef for carrier networks.

"Dette vil give Nortel en stærkere position, når forbruget begynder at stige igen."

Aftalen beskriver blandt andet, hvordan det skal foregå, når Alvarions avancerede RAN-teknologi (Radio access network) skal integreres med Nortels netværksløsninger, backbone-løsninger og internationale tjenester. Samtidig dækker aftalen også Nortels videresalg af Alvarions platform til WiMax-relaterede produkter.

"Vores førsteprioritet er, at vi skal minimere den effekt, som dette får på vores kunder," siger Tzika Friedman, som er administrerende direktør for Alvarion. Han pointerer, at de vil sørge for at arbejde tæt sammen med Nortel om, at sikre at overgangen kommer til at foregå så gnidningsløs som muligt.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

30. maj 2017 | Læs mere


Dropbox partnerdag 2017

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

31. maj 2017 | Læs mere


Business intelligence - den nye bølge: Få styr på de nye løsninger og alle mulighederne

En ny bølge af af moderne BI-løsninger og -produkter skaber helt nye muligheder. Vi sætter fokus på den nye BI-bølge.

07. juni 2017 | Læs mere


CIO
Bliv klar til EU-persondataforordningen: Ministerium klar med længe ventet dansk vejledning til den nye EU-lov
Justitsministeriet er efter en måneds forsinkelse klar med den store vejledning til EU's kommende persondataforordning, der kommer til at få konsekvenser for alle danske virksomheder. Se vejledningen her.
Comon
Microsofts vilde - og hammerdyre - Surface Studio kommer til Danmark
Microsofts all-in-one-computer, Surface studio, kommer til Danmark midt i juni til en vild pris
Job & Karriere
Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
It-virksomheden BEC skal bruge 90 nye it-medarbejdere. Her kan du se de konkrete it-profiler, BEC er på udkig efter.
White paper
SharePoint implementeringens syv dødssynder
I dette whitepaper kan du læse mere om SharePoint-implementeringens syv dødssynder og om, hvordan man får sin SharePoint-løsning til at blive en succes ved at tage hånd om disse problemstillinger.