Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Mandagens aviser om it

Er manglen på it-folk slut? Chip-producenter reddes måske af konkurs. Spansk region skifter til open source. Mobilmaster skal leve i det skjulte. Hædet for trådløs teknologi.

Er manglen på it-folk slut?

Der er nye tider på vej i it-branchen, hvor de første firmaer er begyndt at fyre store mængder af ansatte. De første, der mærker de nye tider, er fagforeningerne i kraft af medlemstilgang og rekrutteringsbureauerne, der leje personale ud. Chefen for Microsofts danske udviklingscenter, Klaus Holse, siger at man her vil sige farvel til lige så mange freelancere som fastansatte. En normal reaktion i krisetider, så der kommer givetvis flere opsigelser af kontraktansatte. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Chip-producenter reddes måske af konkurs

De asiatiske producenter af chips til computere, mobiltelefoner og konsoller ser lidt lysere på fremtiden, efter at deres tyske kollega Qimonda er tæt på konkurs. Det kan være med til at stabiliserer priserne og give højere overskud. Markedet er nemlig plaget af overproduktion, hvilket har givet meget lave priser. Blandt de helt store på markedet er Samsung, og den sydkoreanske elektronikgigant regnskab har for første gang nogensinde viste underskud i fjerde kvartal, og det skyldtes netop chipmarkedets nedtur. (Berlingske Tidende)

Spansk region skifter til open source

De første 700 af i alt lidt over 3.000 stationære arbejdscomputere i den spanske region Axarquía i den nordøstlige del af Màlaga-provinsen er ved at få skiftet koden på harddisken ud, så de fremover vil køre open source-software. Styresystemet bliver en tilrettet version af Linux Ubuntu, kontorpakken bliver OpenOffice, Firefox bruges som Internet- og Thunderbird som postprogram. Derudover installeres GIMP til billedbehandling og Scribus til layout. (Berlingske Tidende)

Mobilmaster skal leve i det skjulte

Det volder mobilselskaberne store problemer at få lov at sætte master op, så folk kan bruge deres mobiltelefoner. Derfor er teleselskaberne ude i så ekstreme situationer som at måtte skjule antenner inden i skulpturer, gemme dem i flagstænger og bøjer på havet og sågar camouflere en mast som en falsk skorsten, fordi den passer bedre ind i bybilledet. (Berlingske Tidende)

Hædet for trådløs teknologi

Professor Ramjee Prasad fra Aalborg Universitet er blevet hædret med den fornemme IEEE Fellow-titel. Den uddeles til personer, der har ydet en enestående indsats inden for elektronik-, it -, ingeniør- og naturvidenskabsområdet til gavn både for almindelige mennesker og for forskerens fagområde. Ramjee Prasad er født og opvokset i Indien, men har siden haft hele verden som sin arbejdsplads. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere