Artikel top billede

Microsoft afviser sårbarhed i Windows 7

Microsoft afviser et omtalt sikkerhedshul i Windows 7's bruger-kontrol: "Det er ikke en sårbarhed!"

Computerworld News Service: Microsoft afviser, at der skulle være et sikkerhedshul i brugerkonto-kontrol (user account control, UAC) i Windows 7, efter en blogger i sidste uge skrev om det og offentliggjorde, hvad han kaldte en løsning af problemet.

"Jeg kan fortælle, at dette ikke er en sårbarhed," skriver en talsmand fra Microsoft i en e-mail.

I sidste uge skrev Long Zheng, som er en gammelkendt blogger og iagttager af Microsoft, på sin blog "I Started Something", at en ændring, der skulle forbedre sikkerhedsfunktionen brugerkonto-kontrol i Windows 7, faktisk har gjort det ny styresystem mindre sikkert, da den nu kan slås fra af en fjernbruger, uden at computerens lokale bruger ved det.

Ifølge Zheng er det denne ny standardindstilling af Brugerkontokontrol, hvor brugeren ikke underrettes, når der foretages ændringer i Windows-indstillinger, der udgør en sikkerhedsrisiko.

En ændring i brugerkonto-kontrol er en ændring i en Windows-indstilling, så en bruger vil ikke blive underrettet, hvis brugerkonto-kontrol slås fra - noget Zheng fortæller, at det lykkedes ham at gøre som fjernbruger med nogle tastaturgenveje og lidt kode.

Microsoft står dog ved ændringen i brugerkonto-kontrols nye standardindstilling og forklarer, at den er et resultat af "en hel del feedback fra brugervenlighedstest af brugerkonto-kontrols adfærd med hensyn til at underrette brugeren om og bede om brugerens accept af ændringer," og at funktionen ikke kan udnyttes, med mindre der allerede er skadelig kode installeret på computeren, og "der allerede er brud på sikkerheden et andet sted."

"Intentionen med denne indstilling af Brugerkontokontrol er, at brugere ikke hele tiden bliver bedt om at acceptere, når der foretages ændringer i Windows-instillinger," forklarer talsmanden. "Dette indbefatter ændringer i brugerkonto-kontrol."

Sikkerhed og begrænsninger

Brugerkonto-kontrol har været en kontroversiel funktion, siden Microsoft introducerede den i Windows Vista for at forbedre sikkerheden og give den primære bruger af en computer bedre kontrol over applikationer og indstillinger. Funktionen forhindrer brugere, der ikke er administratorer, i at foretage uautoriserede ændringer i styresystemet.

På grund af måden funktionen var indstillet på i Vista, forhindrede brugerkonto-kontrol en gang i mellem gennem en række skærmprompter selv autoriserede brugere i at få adgang til applikationer og funktioner, som de ellers burde have adgang til. Microsoft lovede at gøre brugerkonto-kontrol mere brugervenlig i Windows 7.

Windows 7 har været i offentlig beta i omkring en måned nu og forventes ikke at komme i salg før starten af næste år. Microsoft har dog fortalt, at den næste udgivelse af styresystemet vil blive en næsten færdig såkaldt release candidate (RC) i stedet for en ny beta, så nogle regner med, at Windows 7 kommer i salg allerede før slutningen af 2009.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere