Artikel top billede

Mon han drømmer om en samlet platform til enterprise-søgning, der er i stand til at sortere og søge igennem milliarder af dokumenter? Foto: Luis Pedrosa/iStockphoto

SharePoint bliver opgraderet i tide til Office 14

Microsoft vil integrere enterprise-søgeteknologi fra opkøbet af Fast Search and Transfer i sin populære platform til indholdsstyring, SharePoint.

Computerworld News Service: Microsofts længe ventede nye produkt får navnet FAST Search for SharePoint. Det udkommer dog ikke før den næste version af Microsoft Office, der bærer kodenavnet Office 14, fortæller Jared Andersen, som er ledende produktchef for enterprise search hos Microsoft.

Andersen afviser at udtale sig om, hvornår Office 14 bliver lanceret. Nogle eksperter vurderer, at Office 14 udkommer til næste år.

FAST Search for SharePoint vil være målrettet store virksomheder og er designet til at fungere 'out of the box' sammen med store SharePoint-dokumentbiblioteker, fortæller Jared Andersen.

Skalerbarhed er en af FAST-softwarens stærkeste egenskaber. Da Microsoft sidste januar opkøbte den Oslo-baserede virksomhed for 6,9 milliarder kroner, pralede softwaregiganten med at ville blive den eneste leverandør, der tilbyder en samlet platform til enterprise-søgning, der er i stand til at sortere og søge igennem milliarder af dokumenter.

Til sammenligning har den eksisterende søgefunktionalitet i Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) problemer med at håndtere biblioteker med mere end omkring 50 millioner dokumenter, som analytiker hos Ovum Medan Sheina skrev om i sidste måned.

Kræver licens

Den ny FAST Search for SharePoint vil også få "mere avancerede sproglige funktioner" og blive "stærkere til at behandle" både struktureret og ustruktureret indhold, fortæller Microsofts Jared Andersen.

Der vil udkomme betaer af FAST Search for SharePoint "samtidigt med betaer af Office 14," oplyser han. Kunder vil være nødt til at købe en SharePoint Enterprise Client Access License (CAL) for at få adgang til softwaren.

I mellemtiden kan kunder, der ønsker sådanne søgefunktioner, købe licens til et andet nyt produkt, ESP for SharePoint.

ESP er baseret på FAST-teknologi, men er ikke skræddersyet til SharePoint, forklarer Jared Andersen. Kunder, som i dag køber ESP, vil kunne opgradere til FAST Search for SharePoint.

Beta i andet halvår

John Lervik, som var corporate vice-president for Microsoft Enterprise Search og tidligere administrerende director (chief executive officer, CEO) for FAST, forlod Microsoft i sidste måned. Også i sidste måned fusionerede to af Microsofts konkurrenter, da Autonomy opkøbte Interwoven for 4,5 milliarder kroner (775 mio. USD).

Ifølge Jared Andersen vil Microsoft fortsætte med separat at udvikle søgeplatformen i MOSS. Denne platform tjener også som fundament for to bredere enterprise-søgeprodutker: Search Server og Search Server Express.

Search Server vil blive Microsofts betalte enterprise-søgesoftware i mellemklassen, mens Search Server Express vil fortsætte som gratisversion i den lette ende.

Search Server Express 2008 udkom for et år siden og er ifølge Jared Andersen blevet downloadet 100.000 gange. Han afviser at sige noget om, hvornår de næste versioner af disse produkter udkommer, eller hvilke funktioner de får.

Microsoft regner ikke med at gøre FAST til den underliggende platform i samtlige produkter af enterprise-søgesoftware før omkring 2013, når den næste version af Office efter Office 14 udkommer.

"Det er i hvert fald, hvad vi sigter efter," oplyser Jared Andersen, som dog ikke er enig i, dette skulle være for langsomt og utilfredsstillende for kunderne.

"Vi har gjort forrygende fremskridt. Vores kunder er vældig interesserede i vores roadmap, og vi giver så stor en gennemsigtighed, som vi kan," fortæller han.

Microsoft planlægger også at udgive en anden version af søgesoftwaren: FAST Search for Internet Business. Denne version vil være målrettet virksomheder, der bestyrer offentligt tilgængelige websites, og vil konkurrere mod produkter som Googles Site Search. Der vil udkomme en beta af FAST Search for Internet Business i andet halvår 2009.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere