Artikel top billede

Telia afviser flere eksperters kritik. Vi skjuler ikke noget, siger Telias pressechef Rune Fick Hansen.

Telia trækker på skuldrene af regnskabskritik

Eksperters kritik af regnskabet preller af på Telia. "Vi opgør altid regnskabet i svenske kroner," lyder det fra selskabet.

Da Telia i går præsenterede sit årsregnskab, blev der rejst kritik fra flere eksperter.

Det billede, Telia forsøger at male, er ikke retvisende, lød kritikken fra teleanalytikerne.

"Telia prøver på at gøre regnskabet finere end det er. Det er useriøst at bruge udviklingen i den svenske krone som udtryk for, hvor godt det går i Telia Danmark. De kunne jo have gjort det endnu pænere ved at gøre regnskabet op i tyrkiske lire," mente teleanalytiker John Strand.

Hos Telia afviser man dog kritikken. Der er ikke tale om at pynte på noget som helst, mener pressechef Rune Fick Hansen.

"Der er ikke noget hemmeligt eller dramatisk i det. Vi er et svensk selskab, og vi har altid opgjort årsregnskaber i svenske kroner, da selskabet er på den svenske børs i Stockholm," siger han.

Telia indrømmer valutagevinst

Rune Fick Hansen prøver ikke at bortforklare, at den danske afdeling har nydt godt af kursudviklingen. Men det kunne også været gået den anden vej, forklarer han.

"Det er klart, at nogle gange er der en valutagevinst, andre gange et valutatab. Så vi kan også risikere, at vi sidder i Danmark med at rigtigt godt resultat, som bliver dæmpet, fordi den svenske krone er blevet stærkere imellem tiden. Det er gamet på et internationalt marked," siger Rune Fick Hansen.

Han mener derfor ikke, at eksperternes kritik er helt berettiget.

"Vi har ikke rigtigt set, at de har brokket sig de gange, hvor vi har fremvist en lavere fremgang, end vi reelt har haft. Der var det åbenbart okay," siger han.

Rune Fick Hansen fastholder, at Telia ikke har forsøgt at skjule noget i regnskabet.

"Jeg mener, man skal tage kritikken rimelig roligt. Nogle gange vil valutaen gøre, at der er et lille plus i forhold til omsætningen. Andre gange et minus. Vi har aldrig lagt skjul på det," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere