Artikel top billede

Spar en formue på at slukke computerne

En virksomhed, der for alvor gør noget ved overforbruget, vil kunne spare 250.000 kroner om året, sammenlignet med en tilsvarende virksomhed, der bare lader stå til.

Computerworld News Service: Det har længe været kendt, at man kan spare mange penge ved at rette opmærksomheden mod det energiforbrug, som et firmas computere er ansvarlige for.

Men nu har analysefirmaet Gartner sat tal på de sandsynlige besparelser, som virksomheder kan forvente, hvis de begynder at beskæftige sig seriøst med it-energiforbruget: Cirka 250.000 kroner om året.

Gartner fortæller, at det årlige energiforbrug for en virksomhed med 2.500 pc'er, vil kunne nedsættes med 43 procent, hvis de rette initiativer bliver taget i forhold til besparelser.

Økonomisk betyder dette, at en organisation, der aktivt bekæmper overforbruget, vil kunne spare 250.000 kroner om året, sammenlignet med en tilsvarende virksomhed, der bare lader stå til.

Yderligere 38.000 kroner kan spares per år, bare ved sørge for at slukke maskinerne og hive dem ud af stikket (selv når en pc er slukket, bruger den stadig en smule strøm, når den er sat i stikket).

Opdateringer i arbejdstiden

Men Gartner advarer dog om, at dette kan indvirke negativt på medarbejdernes produktivitet, idet man så bliver nødt til at udføre opdateringer i normal arbejdstid, hvilket i realiteten kan være noget upraktisk.

"Meget af den opmærksomhed, der har været på energiforbrug, har været rettet imod datacentret, men også pc'ernes eget forbrug kan være betydeligt - specielt set i forhold til de stadigt stigende energipriser," forklarer Federica Troni, som er chefanalytiker hos Gartner.

"It-organisationerne burde indse, at de største besparelser vil komme, hvis man begynder at indføre styringsværktøjer i forhold til strømbesparelser, ligesom de bør arbejde på at indføre politikker, der kan understøtte dette."

Gartner har endda udarbejdet en model - faktisk et regneark - der kan udregne hvor stor en effekt forskellige tiltag vil have på en organisations samlede PC-strømforbrug. Denne model er dog kun blevet gjort tilgængelig for Gartners egne kunder. Modellen arbejder på grundlag af forskellige antagelser.

Sådan har de regnet

Antagelserne er som følger: Der er 2.500 medarbejdere i organisationen; hver medarbejder har én computer, de ansatte arbejder otte timer om dagen (og 230 dage om året) og de bruger deres pc 70 procent af den tid, de er på arbejde. Modellen forudsætter desuden, at en kilowatttime koster lige omkring seks øre.

Med udgangspunkt i disse forudsætninger kan Gartners model udregne strømforbruget for stationære og bærbare computere og skærme både i løbet af selve arbejdsdagen og når virksomheden har lukket.

Modellen tager desuden udgangspunkt i tre forskellige mulige scenarier - den (i forhold til strømforbrug) velorganiserede virksomhed, den uorganiserede virksomhed og den virksomhed, som går hele vejen og hiver stikkene ud, når medarbejderne går hjem efter endt arbejdsdag.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere