Artikel top billede

Microsofts udviklere er ved at samle et puslespil bestående af Windows, Azure og Silverlight til en Facebook-lignende applikation "Social Desktop".

Microsoft vil gøre desktoppen social

Ny prototype fra Microsoft Research efterligner Facebook med en applikation til desktoppen.

Computerworld News Service: En ny applikation i det såkaldte proof-of-concept-stadie fra Microsofts forskningsafdeling integrerer elementer fra styresystemet Windows og cloud-infrastrukturen Windows Azure for at gøre det muligt for brugere at dele filer fra deres lokale computere med brugere på nettet via sociale netværk.

Applikationen Social Desktop er et ægteskab mellem desktoppen og en web-orienteret tilgang til deling og gør det lige så let for brugere at dele lokale filer såsom billeder og videoer, som det er at dele internet-links ifølge websitet for den ny prototype fra Microsoft Research.

Ifølge dette website giver Social Desktop sine brugere en forhåndsvisning af lokale filer samt mulighed for at tilføje social kontekst - såsom kommentarer, relaterede filer og tags - før de deles. Denne forhåndsvisning er i sig selv en webside med en unik url, som brugere kan gemme ved hjælp af Windows Azure, Microsofts cloud computing-infrastruktur, som på nuværende tidspunkt er i beta-stadiet.

Disse filer kan også tilgås med fjernadgang over Social Desktop, og applikationen giver også brugere mulighed for at søge efter andres filer.

At dømme ud fra beskrivelsen på websitet synes funktionaliteten at minde om, hvordan det sociale netværkssite Facebook lader brugere offentliggøre links, videoer og billeder på deres Facebook-profil og tilføje kommentarer og andre kontekstuelle informationer.

Silverlight et must

Udover at udnytte både Windows og Windows Azure gør Social Desktop også brug af Silverlight, som er Microsofts browseruafhængige afspiller af multimediefiler på nettet. Brugere af Social Desktop er således nødt til at have Silverlight installeret for at kunne se, hvad folk deler over applikationen.

En talsmand fra Microsofts PR-firma understreger, at Social Desktop blot er en udviklingsprototype, som hverken vil blive en integreret funktion i Windows 7 eller blive offentlig tilgængelig.

"Gruppen forsøger blot lige nu at få en udviklingsprototype til at fungere internt," skriver han i en e-mail.

"Hensigten med websitet er kun at beskrive det scenarium, som de undersøger."

Men på websitet kan man læse, at applikationen "gør brug af nye søgefunktioner, der er indbygget i Windows 7," så det er dog muligt, at Microsoft på et tidspunkt vil udgive Social Desktop til Windows 7.

Microsoft regner med at udgive Windows 7 enten sidst på året eller tidligt næste år.

Microsoft har været i gang med at finde nye måder at overføre brugeroplevelsen fra nettet til desktoppen ved at integrere webbaserede applikationer mere og mere i Windows. For eksempel undlader virksomheden helt desktop-udgaven af visse applikationer i Windows 7 - såsom i applikationer til e-mail, deling af billeder og videoredigering - og inkluderer i stedet deres webbaserede alternativer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere