Artikel top billede

Multimedieskat møder kritik fra oppositionen

Den nye multimedieskat, der rammer 450.000 danskere med arbejdsgiverbetalt bredbånd, mobil eller computer, møder hård kritik fra oppositionen.

Regeringen og Dansk Folkepartis nye multimedieskat, der rammer omkring 450.000 danskere med mobil, bredbånd eller computer, der er betalt af arbejdsgiveren, får det glatte lag af oppositionen.

"Regeringen plejer at sige, at det, vi vil have mere af, skal beskattes mindre. Her øger man beskatningen af det, som vi vil have mere af, nemlig fleksibilitet, færre biler på vejene og familievenlige ordninger," siger politisk ordfører Anders Samuelsen fra Liberal Alliance.

Partiet truer samtidig regeringen og Dansk Folkeparti, hvis der ikke ændres i multimedieskatten.

Liberal Alliance er med i forligskredsen omkring finansloven, hvor der er afsat penge til renovering af boliger. Men i skattereformen har Dansk Folkeparti ønsket at få afsat yderligere 1,5 milliarder kroner til det formål.

Derfor mener Liberal Alliance, at det reelt har vetoret, fordi der så at sige bliver ændret i den oprindelige finanslovsaftale.

"For at bakke op om puljen til at renovere boliger i skattereformen, skal vi også diskutere multimedieskat," siger han.

Anders Samulelsen regner ikke med, at regeringen og Dansk Folkeparti bare ser stort på truslen og går uden om partiet.

"Det er en meget fast tradition inde på Christiansborg, at har man et forlig, så kan man ikke ændre noget uden alle er enige om det. Så det vil være meget usædvaneligt,"

"Hvis de gør det skaber de meget usikkerhed i fremtiden, hvor et forlig ikke er et forlig, hvilket er meget porblematisk på Christiansborg," siger han.

Anders Samuelsen bekymrer sig iøvrigt ikke om, hvor pengene i stedet skal komme fra til skattereformen.

"Det er ikke vores problem. Vi har ikke lavet sådan en skatteaftale," siger han.

S: VKO-blokken handler hovedløst
Hos Socialdemokraterne tordner it-ordfører Ole Hækkerup også mod multimedieskatten.

"Jeg ved snart ikke, hvor jeg skal starte, men skatten skader miljøet og hæmmer it-udviklingen, hvor regeringen ellers praler af udbredelsen af it," siger Ole Hækkerup.

Han tror, at udbredelsen af bredbånd tidligere har været langt fremme, netop fordi det har været skattefrit.

Ole Hækkerup tvivler desuden på, at man overhovedet kan inddrive 750 millioner kroner på mulitmedieskatten, som regeringen og Dansk Folkeparti regner med.

Det vil Ole Hækkerup i hvert fald gå til ministeren og ministeriet for at få klarlagt.

"Det virker hovedløst. Hvad ligger bag beregningerne? Hvad nu hvis folk kræver en lønforhøjelse og selv køber bredbånd, vil man så overhovedet få pengene hjem?," siger Ole Hækkerup.

Men hvor vil i finde pengene i stedet?

"Det ved jeg ikke endnu, da vi skal have nogle flere tal på bordet fra ministeren. Der er jeg i processen lige nu," siger han.

Hos SF møder multimedieskatten også kritik.

"Den nye multimedieskat er håbløst indrettet," siger skatteordfører Jesper Petersen fra partiet.

Her er det den "sociale profil" på multimedieskatten, der er problemet.

"De medarbejdere, som i stor stil vil nyde godt af fri telefon, bredbånd, pc, skærm til video-konferencer og hvad der ellers kan tænkes ind under ordningen, vil få en meget lempelig beskatning af den samlede pakke."

"Den, der kun har telefonen eller bredbånd betalt, skal til gengæld betale væsentligt mere i skat end før, og lavtlønnede kan decideret få et minus ud af skattereformen på grund af det her. Det er ikke en rimelig måde at ændre reglerne på," siger ordføreren.

Multimedieskatten træder i kraft i 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere