Tidslinje for Statens it

Her følger tidslinjen for Statens it-center.

6. februar 2008

Computerworld afslører planerne om "Statens nye fælles it-center." Målet er at høste gevinster på 667 millioner kroner om året ved at samle it-opgaver fra 15 ministerier i et center under Skatteministeriet.

"Skatteministeren gives via kongelig resolution ansvaret for at udbyde og drive opgaver vedrørende it for alle statslige institutioner," lyder det i rapporten fra Finansministeriet, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

6. februar 2008

Eksperter er begejstret for ideen, der får et 13-tal på den gamle karakterskala.

"Det er meget imponerende. Det er lige til et 13-tal. Jeg troede ikke, at Finansministeriet turde tage det store skridt," siger direktør Michael Karvø fra Center for Digital Forvaltning, CEDI.

7. februar 2008

Dagen efter sagen er brudt ud giver regeringen sin officielle blåstempling af projektet.

"Der er ingen tvivl om, at vi vil få en markant synergieffekt ved at samle statens it-opgaver. Vi får mulighed for at gennemføre nogle effektiviseringer, som vi i langt højere grad kan gøre i et samlet forløb," siger skatteminister Kristian Jensen (V).

12. februar 2008

Samdata er stærkt utilfreds med informationsnivauet til medarbejderne i staten. Ikke mindst fordi det af Finansministeriets rapport fremgår, at der bliver færre it-arbejdspladser i staten.

"Det er fint at læse det i Computerworld, men vi ville gerne have været orienteret inden," siger formand Pia Brade fra Samdata.

April 2008

En midlertidig sekretariatsleder til Statens it udpeges fra Skat. Og lige efter ansættes 15 medarbejdere fra en række ministerier til at deltage i arbejdet.

15. maj 2008

CIO Jan Cilius tiltræder som direktør for Statens It. Han er en rutineret herre med erfaring fra nogle af Danmarks store virksomheder.

19. maj 2008

Projektteamet bag statens it får sine egen lokaler på Landgreven 4. Men flytter den 1. september til midlertidige lokaler på Rentemestervej 8 i København.

1. oktober 2008

Projektteamet vokser til cirka 60 medarbejdere.

29. oktober 2008

Computerworld kan fortælle, at de beregninger der ligger bag etableringen af Statens it-center, hviler på et meget tyndt grundlag.

"Det har været svært at tilvejebringe valide økonomidata, hvilket har gjort det vanskeligt at estimere et besparelsespotentiale ved en bedre samordning," står i en rapport.

11. november 2008

Statens it indleder en dialogmøderække med de 15 berørte ministerier. Møderne skal for hvert ministerområde afsluttes med en aftale om flytning af opgaver og medarbejdere.

5. december 2008

Nu erkender også skatteminister Kristian Jensen, at statens it-center hviler på et tyndt grundlag.

"Vi må erkende, at den første dataindsamling manglede en del. Vi er i gang med en ny indsamling af data," siger ministeren.

12. december 2008

It-chef Jan Cillius fra Statens it antyder, at etableringen af centeret kan blive dyrere end forventet, da man blandt andet har fundet 1.500 ekstra servere.

"Det eneste, vi kan sige er, at opgaven er større end den oprindeligt blev vurderet til. Vi har nu 46.000 brugere, vi skal servicere, hvor det oprindeligt var 35.000," siger Jan Cilius Nielsen.

Kilde: Computerworld.dk og statens-it.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere