Artikel top billede

Dell: IBM-Sun-fusion kaster kunderne i vores hænder

Dells topchef mener, at Suns kunder vil flygte fra Sparc til x86 i forvirringen efter et opkøb.

Computerworld News Service: Michael Dell ser IBM's potentielle opkøb af Sun Microsystems som en mulighed for Dell til at sikre sig flere kunder og en større andel af markedet for store virksomheder.

Ved et arrangement i Tokyo giver Dells stifter og topchef udtryk for det synspunkt, at bekymringer hos kunderne, om hvordan Suns teknologi vil passe sammen med IBM's eksisterende forretning, vil accelerere et skift fra Suns Sparc- og Solaris-platforme til de mere standardiserede x86- og Linux-platforme, som hans virksomhed tilbyder.

"Alene rygtet, om at IBM måske vil købe Sun, skaber en enorm mulighed," fastslår han.

Det første forlydende af en mulig aftale kom, da The Wall Street Journal skrev, at IBM overvejede at betale knap 36 milliarder kroner for Sun. Senere på ugen skrev avisen, at IBM's advokater var i gang med at granske Sun Microsystems kontrakter og andre dokumenter som en del af en forundersøgelse, der kunne gå forud for et opkøb.

"Alle Suns kunder er meget bekymrede om, hvad der kommer til at ske med Solaris-platformen og Sparc-mikroprocessoren," fortæller Dell.

"Hvis man tager IBM's hardwareforretning med dens Power-processor og x86-processor og Z-Series-mainframes og alle de forskellig styresystemer og så smider Solaris oveni, så står det overhovedet ikke klart, hvis man taler med enhver brancheanalytiker, hvordan alt det skal konsolideres," påpeger han.

"Det er fuldstændigt sandt, at Sun har andele, der er under forandring, men vi arbejder aktivt med et stort antal af Suns kunder om at flytte dem fra Sun Sparc/Solaris-platformen over til en x86/Linux-platform, og den migrering er i gang. Jeg tror, at dette vil accelerere den migrering og sende mange af de kunder i spil igen," bedømmer han.

Giver Dell udfordringer

Sun er nummer fire i server-markedet med en omsætning i sidste kvartal på omkring 6,6 milliarder kroner. Således er Sun kun en smule bag Dell på tredjepladsen, som i samme periode havde en omsætning på 7,7 milliarder kroner. Hewlett-Packard er her på andenpladsen med 21,4 milliarder kroner, og markedsførende IBM har en serveromsætning på 26,8 milliarder kroner.

"I de sidste adskillige år har der foregået en migrering af kunder fra Sun Sparc- og Solaris-platformene til x86 og Linux, og jeg tror, at dette rygte vil øge disse kunders uro, deres bekymring og deres ønske om at tage skridtet," understreger Dell.

Men det kan også give Dell visse udfordringer, hvis IBM køber Sun. Ved at overtage Suns kunder kan IBM pludselig befinde sig i en mere fordelagtig position til at sælge sine egne x86- og Linux-baserede servere.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere