Artikel top billede

Guava-direktør anklaget for kursmanipulation

Bagmandspolitiet er klar med et anklageskrift, der anklager Guavas direktør, Brian Mertz Pedersen, for i fire tilfælde at have udøvet kursmanipulation.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - tidligere Bagmandspolitiet - har udfærdiget et anklageskrift mod Brian Mertz Petersen for kursmanipulation. Det skriver dagbladet Børsen.

Anklageskriftet omfatter fire tilfælde, hvor et selskab tilhørende Brian Mertz Pedersen via E-Trade Bank har solgt aktier i Guava A/S (tidligere Notabene.net A/S), men hvor det sælgende selskab tillige optrådte som køber.

Selskabets bestyrelsesformand, Ole Sigetty, er ikke videre bekymret over sagen. Han skriver ifølge Børsen i en meddelelse:

"Jeg har som bestyrelsesformand i Guava A/S været orienteret om sagen siden juni måned 2006 og fået forelagt tilgængeligt materiale, ligesom jeg er blevet løbende orienteret om sagens udvikling. Det er min vurdering, at der er tale om en mindre fejl fra Brian Mertz' side, som er uden nævneværdig betydning for hans rolle i selskabet," står der i meddelelsen.

"Jeg har vurderet, at det var bedst for virksomheden og aktionærerne, at Brian Mertz forsat var direktør i Guava A/S, hvilket tiden også har vist. Sagen har derfor været uden konsekvens for Brian Mertz Pedersens ansættelsesforhold, og han har forsat bestyrelsens fulde opbakning," skriver bestyrelsesformanden videre.

Brian Mertz Pedersen selv erklærer også, at det var en fejl, at han kom til at handle med sig selv og udtaler videre:

"Det har taget myndighederne to et halvt år at udfærdige et anklageskrift, og det har været lang tid at gå med denne anklage hængende over hovedet, men jeg har i mellemtiden fokuseret på mit arbejde og udviklingen af Guava A/S. Jeg ser med sindsro frem til rettens afgørelse og sagens afslutning i april/maj måned."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere