Artikel top billede

Grønt lys fra EU: Selskaber kan vidne mod Microsoft

EU giver grønt lys til, at en række af verdens førende it-selskaber kan blande sig i monopol-sagen mod Microsoft.

EU Kommissionen giver grønt lys til, at en stribe af verdens ledende teknologi-selskaber kan vidne mod Microsoft i kommissionens monopol-sag mod Microsoft.

EU Kommissionen har nemlig accepteret, at gruppen ECIS (European Committee for Interoperable Systems) som såkaldt tredjepart-klager i sagen.

ECIS tæller en lang række teknologi-selskaber som IBM, Oracle, Nokia, Sun, Red Hat og Opera.

Tidligere er Google og Mozilla blevet godkendt som tredjepart-klager, hvilket giver mulighed for blandt andet at få indblik i ellers fortrolige oplysninger om sagen, ligesom det giver mulighed for at afgive forklaring i sagen.

Interessen for at blive godkendt som tredjepart-klager har været stor, i det de store it-selskaber for alvor har fået øjnene op for, at det kan lade sig gøre at angribe konkurrenterne gennem EU-systemet. Det kan du læse mere om her.

Sagen handler om Microsofts browser, Internet Explorer, der har en global markedsandel på 65,5 procent.

EU Kommissionen mistænker Microsoft for at have krænket de europæiske monopol-regler ved at have bundlet Internet Explorer sammen med Microsofts populære styresystem, Windows, og derved have bidraget til at holde konkurrenterne ud i strakt arm.

Det har blandt andet fået forslag frem om, at en Windows-baseret computer ikke automatisk foreslår Internet Explorer som browser, men i stedet har eksempelvis fire forskellige browsere, som brugeren kan vælge imellem.

ECIS er ligeledes aktiv på en anden front, hvor Microsoft på samme måde er udråbt til hovedfjenden. ECIS har nemlig klaget over interoperatibilitets-problemer med Windows server-produkter og Microsofts .Net-software.

ECIS mener, at Microsoft med vilje tilbageholder vigtige oplysninger, som er nødvendige for at gennemføre en succesfuld sammensmeltning med Microsofts produkter.

Hvis beskyldingerne holder stik, kan Microsoft blive tvunget til at ændre den måde, hvorpå selskabet distribuerer Internet Explorer, ligesom selskabet risikerer at skulle en bøde for misbrug af sin dominerende markeds-position.

Sagen er blevet sat i gang på baggrund af en klage fra den norske browser-producent, Opera.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere