Artikel top billede

Microsoft offentliggør lavpris-styresystem til servere

Ny lavpris-udgave af Microsofts styresystem vil blandt andet være forudinstalleret på lavprisservere produceret af Dell og HP.

Computerworld News Service: Microsoft løber den risiko at kannibalisere på visse af sine server-salg med udgivelsen af Windows Server 2008 Foundation Edition, som er en lavpris-udgave af virksomhedens styresystem til servere, og som vil blive solgt forudinstalleret på servere, der kommer til at koste helt ned til omkring 3.000 kroner.

Men det potentielle løft ved at udvide markedet for lavpris-servere vejer tungere end risikoen for at miste nogle salg af de dyrere udgaver af styresystemet, siger en chef hos Microsoft onsdag.

"Der er en virkelig risiko for kannibalisering af det dyrere produkt," siger Bill Hilf, som er general manager for Windows server-marketing og platformsstrategi hos Microsoft.

"Men man er nødt til at tro på lagkagens overordnede vækst, på at hvis man udvider lagkagen, så opvejer det risikoen for kannibalisering."

Windows Server 2008 Foundation Edition blev offentliggjort for nylig og er målrettet små virksomheder uden hverken egen it-afdeling eller stor it-infrastruktur.

Produktet, som vil komme på markedet forudinstalleret på lavpris-servere produceret af Dell, Hewlett-Packard og andre, sigter efter at hjælpe firmaer til at drage nytte af server-baserede applikationer, så de dermed kan køre deres eget e-mail-system eller forretningssoftware.

I visse markeder vil disse servere koste mellem 3.000 og 4.000 kroner.

"Vi har været ret aggressive over for OEM'erne og holdt fast i, at vi ønsker at køre prisen for det her ret så langt ned," fortæller Bill Hilf.

Disse priser betyder, at Windows Server 2008 Foundation Editions funktionalitet også er begrænset sammenlignet med andre udgaver. Systemet inkluderer for eksempel ikke Microsofts virtualiseringsteknologi, Hyper-V, og serverhardwaren begrænser sig til en enkelt CPU og ikke mere end otte gigabyte hukommelse.

Men Microsoft tror på, at dette er kraft nok til brugere med basale serverbehov. Virksomheden vil hellere have, at brugere, der vil have mere kraft, opgraderer til eller køber servere, der er baseret på den mere omfattende og dyrere Windows Server 2008 Standard Edition.

"Man kan foretage en her-og-nu opgradering til Standard Edition," oplyser Hilf.

Udgivelsen af Windows Server 2008 Foundation Edition er på flere måder en reaktion på hardwareproducenternes succes med at sætte prisen på computere ned. "De blev ved at sætte priserne ned, og det ødelagde til sidst prissætningsmodellen," forklarer Hilf.

"Vi sælger softwaren for 1.000 dollars (cirka 6.000 kroner, red.) og de solgte hardwaren for 300 dollars (cirka 2.000 kroner, red.) Det var helt skørt."

Udviklingen af Foundation Edition har igangsat en livlig debat internt i Microsoft over emner som prissætning og mulighed for opgradering.

"Der er kommet folk, der er afhængige af at opfylde salgskvoter, til mig og spurgt: 'hey, vent lige lidt, hvordan kommer det her til at påvirke mit salg af Standard Edition?'" siger Hilf. "Nogle geografiske områder var helt med, og nogle var nervøse."

Ligesom netbooks udstykkede et nyt marked ud fra en latent brugerefterspørgsel på billige bærbare, er det meningen, at Windows Server 2008 Foundation Edition skal imødekomme et behov for billige servere og finde nye kunder blandt små virksomheder, der endnu ikke bruger softwaren.

Nogle af disse brugere, som Microsoft håber, vil købe de billige servere med Windows Server 2008 Foundation, har muligvis aldrig brugt virksomhedsnetværk, mens andre måske har brugt billige Linux-baserede servere.

Microsoft håber, at kombinationen af en lav pris, driverunderstøttelse af en bred vifte af udstyr og et stort antal tilgængelige applikationer vil virke overtalende for potentielle kunder, siger Hilf.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere