Artikel top billede

Napatech satser på det store amerikanske eventyr og har derfor åbnet kontor blandt andet her i californiske Mountain View, hvor også Google holder til.

Dansk netværkskort skal blive et es

Efter nogle hårde år er lykken for alvor vendt for netkortproducenten Napatech, der i sidste måned kom på den anerkendte Red Herring 100-liste.

Sommetider kan man bare være for hurtigt ude. Selv på teknologi-fronten. Det måtte den danske netværkskortproducent Napatech sande for nogle år siden, da den endnu trådte sine barnesko.

"Selvom alle standardorganer og pressen havde udråbt 10 gigabit til at være skudt i gang, så var markedet der bare ikke," lyder det fra administrerende direktør i Napatech, Henrik Brill Jensen.

"I dag har vi lært, at tingene ikke nødvendigvis bevæger sig så hurtigt i den her branche, som vi kunne ønske os," siger han.

Siden da har virksomheden oplevet fremgang og åbnet kontorer i både Andover i Massachusetts og i Mountain View i Californien, hvor også Google holder til.

I dag har virksomheden 50 ansatte fordelt på 38 i Danmark og 12 i de to amerikanske afdelinger.

Hæder er vigtig for USA-satsning

Og ikke mindst på grund af den massive amerikanske satsning betyder den nyvundne hæder i Red Herring-prisen ekstra meget, fortæller han.

"Red Herring 100 er i USA en mere prestigefyldt pris end i Europa, så vores amerikanske kolleger var ovenud begejstrede. Vi er rigtig glade for at være kommet på listen, fordi det betyder, at vi har nået et forretningsmæssigt niveau, der gør, at vi kommer i betragtning til den type priser," siger Henrik Brill Jensen.

Den danske CEO er dog opmærksom på, at prisen ikke automatisk giver et fripas til fremtidig hæder og ære. Det er en opstartpris - ganske vidst en af de mere seriøse, men stadig en opstartpris, bemærker han.

"Det er selvfølgelig et rigtigt dejligt skulderklap at få. Den giver os en opmærksomhed i medier og kundekredse som helhed, så det er et rigtig godt blåstempel af, at man hører til i en elite blandt virksomheder, der er under udvikling," siger han.

Hvad kan netværkskortet?

Når Henrik Brill Jensen skal forklare sit produkt kan det ikke undgå at blive lidt komplekst, erkender han, men helt grundlæggende handler det om, at netværkskortet er hardware-accelereret, så det sparer serverens CPU for arbejdet med at analysere netværksdata.

"Vi laver den accelerationsmotor der sikrer, at netværkstrafikken bliver hentet effektivt ind og forbehandlet, så man kan lave en applikation, der i realtid kan overvåge og forbedre trafikken på netværket," siger han og uddyber:

"Det er netværksadaptorer - hardware - der bruges til realtidsnetværksanalyse. Det, vores kort bliver brugt til er, at de i sammenhæng med en server og en netværksapplikation indgår i en analyseapplikation, som bliver brugt af slutkunderne til at lave forskellige former for optimering, kontrol og helbredscheck af det, der foregår på netværkene," siger Henrik Brill Jensen.

Undgå at overbelaste din software

Og det er her, forretningsidéen ligger, fortæller Henrik Brill Jensen.

Det er nemlig de færreste, der har fået den idé.

"I dag har du typisk en standardserver, hvor du løser meget i softwaren, men fordi pakkemængden er stor, kræver det en forbehandling af data, så din applikation kun modtager de data, der brug for. Med standardnetværksadaptorer får du al data ind, så du overloader applikationen," siger han.

Kunder i nye markeder

Blandt de kunder, der benytter sig af det hardware-forstærkede netværkskort til at overvåge og optimere netværkstrafikken er den finansielle sektor. Et forholdsvist nyt marked, fortæller Henrik Brill Jensen.

"Vi kan tilbyde en løsning, der kan bruges på mange markeder. Et område, der er interessant er financing, fordi man har brug for at kunne lave transaktioner hurtigere og hurtigere. Det giver penge på bundlinjen, hvis du handler hurtigere end din nabo," siger han.

"Det er et område, som var et relativt ukendt område, som vi har været i stand til at opdyrke uden egentlig at skulle ændre i hardwaren," siger han.

Dialog med kunder

Det er dog ikke udelukkende et spørgsmål om udvikling og salg af hardware, fortæller Henrik Brill Jensen.

"Det vi har at byde på i forhold til vores konkurrenter er, at vi har et team af folk med stor netværksviden. Vi sælger ikke alene kunderne et stykke hardware, men vi er i tæt dialog med dem om, hvordan de kan udnytte vores hardware bedst muligt," siger han.

"Det er kombinationen af, at vi har noget fornuftig og interessant teknologi, men i høj grad også fordi, der er et forretningspotentiale. I vores tilfælde har vi dokumenteret, at vi har en forretning, der kører fornuftigt nu," siger han.

Vejen mod vækst er med nedsat sigtbarhed

Selvom forretningen altså ifølge Henrik Brill Jensen kører fornuftigt og sidste år leverede overskud, bilder han sig ikke ind, at den nuværende finanskrise ikke kan få betydning for firmaets vækstplaner.

"Kunderne holder lidt igen, og de køber ikke ind til lageret længere. Det gør tingene risikofyldte. Det kan vi helt klart mærke i vores salg," siger han.

"Det er en opbremsning, hvor de forventninger til væksten, som vi og vores kunder havde for et år siden, ikke længere holder stik. Nu handler det om at sikre et solidt salg til eksisterende kunder og gro forretningen gennem salg til nye kunder og nye segmenter," siger Henrik Brill Jensen.

Ambitiøse mål trods krise

Han afviser dog, at finanskrisen på langt sigt har ændret ved strategien.

"Det er helt klart, at når vi kigger fremad, så er vækstmålene ganske ambitiøse. Det tror vi kan lade sig gøre, fordi netværkstrafikken er kraftigt voksende, og behovet for at sikre, at det foregår korrekt er stort," siger han.

Det munder måske, måske ikke ud i en børsnotering om nogle år. Men blikket hos Henrik Brill Jensen er ikke stift rettet mod netop det.

"Vi kigger selvfølgelig på, hvordan vi kan lave en fornuftig exit med Napatech, men vi kommer ikke med nogle konkrete udmeldinger. Men det ville ikke være en unaturlig tanke med en børsnotering, men det er ikke noget, vi sigter efter lige nu," siger den Henrik Brill Jensen, CEO i Napatech.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere