Artikel top billede

Peter Trans, administrerende direktør i Atea Danmark, skal konsekvent øge mængden af solgte produkter for at holde trit med SKI's priskrav.

Forhandlere sender SKI-regning til producenterne

Når staten og kommunerne sætter forhandlerne under pres, sender forhandlerne regningen videre til producenterne. Volumen er den eneste udvej, lyder det fra Ateas direktør, Peter Trans.

Prisfald på op til 28 procent. Det er virkeligheden for de forhandlere, som skal sælge kopi- og printudstyr til staten og kommunerne på den nyeste rammeaftale fra Statens og Kommunernes Indkøbsservice, SKI.

Og når man spørger en af de forhandlere, der er med på fire af de seks delaftaler i den nye rammeaftale, Atea, hvor langt ned prisen kan presses, så er svaret ikke soleklart.

"Det er svært at sige, hvor smertepunktet er. Historisk set har man set producenter, der sagde stop på et tidspunkt," siger Peter Trans, administrerende direktør i Atea Danmark.

Når Atea-direktøren peger på producenterne som den sidste stopklods for yderligere prisfald, så hænger det sammen med, at forhandlerne kun kan blive ved med at være konkurrencedygtige, hvis producenterne bidrager.

"Vi er meget afhængige af, at der sidder nogen i den anden ende, der også sænker priserne. Vi ser det på mange forskellige produktområder, at priserne bliver presset ned," siger Peter Trans.

De store rammeudbud er blevet kritiseret for at sortere de mindste forhandlere fra. Og Peter Trans mener også, at der kun er én opskrift på at fortsætte i kapløbet om de store rammeaftaler: Volumen.

"Vi er Europas tredjestørste, og der er en ting, der gælder, og det er volumen. Det er uhyre vigtigt at have en stor volumen. Vi køber samlet set ind for 10 milliarder kroner, og det har betydning i forhold til, hvis man køber ind for nogle millioner," siger Peter Trans.

Presset til vækst

Atea-direktøren mener, at de store rammeaftaler også giver et vist pres på forhandlere selv af Ateas størrelse. For de skal konsekvent øge deres volumen, hvis de skal være med.

"SKI udfordrer os hele tiden, så vi bliver nødt til at se, hvordan vi kan gøre det smartere," siger Peter Trans.

Han mener dog, at der har været en udvikling på begge sider af bordet, når det gælder de store fælles indkøbsaftaler.

"De offentlige institutioner har også været gode til at omstille sig, så vi kan levere billigere. Det er bare billigere at leverer tre containere på en gang end at skulle ud med enkeltmaskiner på forskellige tidspunkter," siger Peter Trans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere