Artikel top billede

Markedet for mobilt bredbånd voksede med 45 procent fra første til andet halvår i 2008. Foto: 3.

3 sidder tungt på det mobile bredbåndsmarked

Danskerne fortsætter deres hidsige køb af mobile dataabonnementer, og det er specielt mobilselskabet 3, der nyder godt af væksten.

På trods af intensiv konkurrence øgede mobilselskabet 3 sin position på markedet for mobilt bredbånd. Det viser nye tal fra IT- og Telestyrelsen. Selskabet sidder nu på lidt over 46 procent af markedet.

"Danskerne er begyndt at få øjnene op for mobilt bredbånd og de fordele, der er ved det, og så er det også vores kerneprodukt. Vi kører rigtig aggressivt på det produkt," beretter pressechef Stine Green Paulsen fra 3.

Tallene dækker over andet halvår sidste år, og de afslører, at markedet på seks måneder voksede med 45 procent målt i abonnementer. 302.000 danskere har nu mobilt bredbånd til ren databrug.

Der er fire store spillere på det danske marked for mobilt bredbånd. 3, TDC, Telia og Telenor, som alle ejer hver deres operatørnetværk.

De tre sidstnævnte selskaber var senere til at satse helhjertet på 3G-netværkene, som tillader de høje datahastigheder, fordi de i forvejen sad på de ældre GSM-netværk.

Konkurrenterne tramper frem

TDC, Telia og Telenor udbygger dog alle deres netværk, og 3 er klar over, at konkurrencen bliver endnu mere intensiv.

"Vi er fire selskaber med en 3G-licens, og vi har jo haft et forspring, men på sigt kommer der andre efter os, for de har meget store eksisterende kundebaser," siger Stine Green Paulsen.

Hun mener derfor ikke, at det er realistisk, at 3 kan fastholde sin markedsandel på det danske marked.

"Vi vil gerne have og kunne opretholde 25 procent, når vi nu er fire selskaber, men vi vil selvfølgelig gerne have mere. Men det kommer til at udligne sig. Vi vil også hellere have en mindre markedsandel i et større marked," siger Stine Green Paulsen.

TDC: Vi er endnu større
Ifølge statistikken er Danmarks største teleselskab, TDC, den næststørste spiller på markedet for mobilt bredbånd med en markedsandel på 25,7 procent. TDC har dog endnu bedre fat i markedet, lyder det fra selskabet.

"Vi er overbevist om, at vores markedsandel er noget større end det," fortæller pressemedarbejder Per M. E. Christiansen fra TDC.

Halvårsstatistikken baserer sig på tal, som nærmer sig at være et halvt år gamle. Derfor er der sket meget siden, pointerer pressemedarbejderen.

"Statistikken afspejler selvfølgelig, hvordan det så ud for TDC for et halvt år siden, men vi er siden hen kommet med nye abonnementer, har fortsat udrulningen af vores net, og vi er lige nu foran vores salgsprognoser," siger Per M. E. Christiansen.

TDC har i det ny år købt Fullrate, som også har mobilt bredbånd i produktporteføljen. Den øverste mand i TDC, Henrik Poulsen, har tidligere sagt, at han ser mobilt bredbånd som en vækstlomme i et mættet danske telemarked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere